Connect with us

КОМЕНТАРИ

Макрон и умиращите западни лидери – лъжци, откачалки и престъпници

В началото, в Киев трябваше да има само оръжия, за да победи Украйна Русия и санкции, които да вкарат Москва в дефолт. След това седемдесет и трите болести на Путин трябваше да го отведат в отвъдното. След това превратът на Пригожин или който и да е, трябваше да го свалят от трона. После първата украинска контраофанзива, втората и третата, всяка от които трябваше да е по-неудържима от другите. И така разбитата руска армия, която е останала без хора, униформи, боеприпаси, ракети, танкове, кораби и всичко останало, „бие се с лопати“ и “с ръце вместо пушки“ отстъпва чак до Сибир. Сега, когато руското настъпление в останките от Украйна помита и последните лъжи от европейските и особено италианските медии, отчаяно са необходими нови.

И хоп, ето го официалният доставчик – Зеленски, който обявява списъци на поддръжниците на Путин, които трябва да бъдат заглушени (първо смяташе, че са пацифисти, после стана известно, че са русофили, които трябва да бъдат изгонени, а всъщност е бесен, защото руснаците са си проруски и подкрепят руския президент) и повтаря, че Путин е готов да нахлуе в Европа. Никой не знае с какви средства, хора и най-вече причини, като се има предвид, че той искаше да превземе целия Донбас и нападна Украйна именно защото тя още не беше в НАТО и така не рискуваше ядрена война. Но това са дреболи.

Имаме нужда от възстановяване на стотици милиарди, загубени във войната срещу Русия. Тоест, след като Навални е мъртъв, нека оставим още стотици хиляди украинци да умрат. Макрон се зае с работата: “Може да изпратим сухопътни войски в Украйна, така че Русия да не спечели тази война“, дори ако, за съжаление, „все още няма консенсус“. Беше добре известно, че този човек е най-глупавият политик в Европа, сега обаче знаем, че той е и най-лудият. При подходяща атмосфера и наличните социологически проучвания идеята да изпрати хиляди млади европейци в кланицата във вече загубена война, за да спаси себе си и други умиращи лидери, ще надуе още повече консенсуса около Льо Пен и всички десни партии на ЕС. Така че на европейските избори ще види какъв велик консенсус ще има неговата война в един окончателно фашистки континент, благодарение на него и такива като него.

Единственият вариант, който тези негодници изключват априори, е да се преговаря, преди поражението на Киев и НАТО да се превърне в поражение, с някакъв компромис, който спасява каквото може да се спаси (парчетата от Украйна и украинците, които са все още живи). Каквото, нежду другото, се правеше преди две години в Турция веднага след руската инвазия. На 28 март 2022 г. един опасен путинист заяви: „Готови сме да приемем неутралния и неядрения статут на Украйна: ако си спомням правилно, Русия започна войната, за да постигне това. Тогава ще трябва да се обсъждат и решават въпросите за Донбас и Крим. Но разбирам, че е невъзможно да накараме Русия да се изтегли от всички окупирани територии – това би довело до Трета световна война“. Името му беше Зеленски.

Автор: Марко Травальо, главен редактро на “il Fatto Quaotidiano”.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?