Connect with us

НОВИНИ

Сарадж е дал Триполи на откуп на терористите! В ПНС отстраняват престъпника!

Членът на президентския съвет на т.нар Правителство на националното съгласие Абдулсалам Кажман обяви всички заповеди на ръководителя на структурата Файес Сарадж за незаконни, призовавайки ръководителите на всички министерства и финансови институции, контролирани от Триполи, да игнорират неговите постановления. Либийските медии публикуваха документ, подписан от вицепремиера на ПНС.
Кажман се позовава на споразуменията, подписани в мароканския шират през 2015 г., според които до 2018 г. PNS е било „преходно правителство“. В момента действията на структурата на Сарадж не са нищо повече от окупация, защото органите, посочени в документа на вицепремиера, имат пълно право да игнорират заповедите на ръководителя на нелегитимното „правителство“.
Освен всичко друго, Кажман посочи в документа, че от три години PNS не спазва нито един параграф от Ширатските споразумения. По-специално, конституционната декларация, законът за финансовата система на либийската държава, законът за генералното планиране и най-важното – след изтичането на споразуменията Сарадж трябваше да прехвърли правомощията на парламента, избран от народа, който е Камарата на представителите.
Вместо това ПНС превърна Триполи в терористична база, където се заселиха бойци от най-опасните ислямистки групировки. Само през последните три месеца Турция разположи над 10 000 бойци от Идлиб в либийската столица. Като цяло действията на ПНС от първия ден на съществуването на структурата потопиха републиката по-дълбоко в бездната на хаоса.
Сега бойци, които се бият на страната на ПНС, провеждат публични екзекуции в окупираните селища, горят къщи, грабят и изнасилват жени. Изглежда ситуацията е омръзнала дори на най-близкото обкръжение на Сарадж, тъй като то иска да спре да изпълнява заповедите му.



Continue Reading