Connect with us

ЗАКОН

Мафиозите от прокуратурата заплашвала проф. Асена Сербезова

Бившият здравен министър и бивш председател на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова разказа, че e била заплашвана от човек на високо ниво в прокуратурата по времето на COVID пандемията.

По това време тя инициирала среща с тогавашния главен прокурор Иван Гешев, на която са уточнили, че колеги ѝ ще съдействат на проверките и ако има спекула, ще я представят на проверяващите. Самата среща с Иван Гешев мина професионално и дистанцирано без никакви ангажименти. „Казахме, че ще съдействаме и помолих за човечност, да не се злоупотребява и да не се окаля имиджът на фармацевтите“, поясни Сербезова.

„2 дни след това получих обаждане от човек от прокуратурата. Той се представи, имам свидетел на този разговор, материалите са в съда, ще стане известен по-късно. Засега не мога да го обявя. По време на разговора ми беше казано, че ще бъдат приложени силови методи – не да внимавам и да се кротна, а директно ми казаха, че ще бъдат приложени силови мерки, ако не спра да рева за проверките за липсата на лекарства“, обясни тя.

Сербезова беше пратена на съд от прокуратурата, а след това окончателно оправдана по обвинението, че е всявала паника по време на пандемията. За това тя в момента съди прокуратурата за незаконно обвинение по Закона за отговорността на държавата.

Здравната министърка в оставка Асена Сербезова е завела дело срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата (ЗОДОВ). Това потвърдиха за нас от Софийския градски съд, където е депозиран искът на Сербезова за 70 000 лв.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

За заплахите срещу Сербезова вчера говори съдия Владислава Цариградска.

Two bully tough bad guys presumably cosa nostra or sicilian mafia gangsters threaten with a baseball bat and cursing words out in the streets of the city.

В позиция до нас Сербезова обяснява, че заплашващият я няколко пъти повторил, „ще видите какво ще се случи в петък“ и добавил – „не виждате ли какво се случва в Белгия“, „ако продължавате така, единственото място, където вашите колеги ще могат да правят бизнес, е Конго“. По-малко от месец след този разговор ѝ е повдигнато обвинение. „Последваха репресии – директно привличане като обвиняем, полицейска регистрация, определяне на мярка на неотклонение – 20 000 лв., две данъчни проверки, проверка на работата ми като изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата по разпореждане на прокуратурата и съдебни дела“, връща лентата Сербезова. И допълва, че няма да навлиза в повече конкретика за заплахита заради делото, което води срещу прокуратурата.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?