Connect with us

СЕНЗАЦИЯ

Деси Общата прибира 1,6 млн. от КС

Най-големият бонус за всеки член на Съда е пожизнената пенсия в цял размер, която държавата му плаща след изтичането на мандата му

Избраната за конституционен съдия Десислава Атанасова ще се замогне с поне 1 милион и 600 хиляди лева по време на мандата си, сочат изчисления. За 9-те години, в които бившата депутатка ще се подвизава в КС, тя ще получи колосалната сума под формата на заплати.

Заповедта получена от Борисов, Атанасова да зареже голямата политика и да се впусне в юридическото поприще, за да определя конституционността на законите в България, със сигурност ѝ гарантира безоблачно откъм финансова стабилност настояще и бъдеще.

Всеки един от 12-те конституционни съдии в България получава двойно по-голяма от депутатската заплата, която към днешна дата е 6760 лева. Така, след като встъпи в длъжност в КС, в следващите 9 години Атанасова ще получава месечно възнаграждение от 13 520 лева. Това обаче не е финалната сума. Към нея ще бъдат включени и полагащите ѝ се добавки за трудов стаж. Така в джоба ѝ всеки месец ще влизат около 15 000 лева, изчисляват от НОИ. Проста сметка показва, че за година Атанасова ще получава по 180 хиляди лева от възнаграждения. За 9 години сумата набъбва до 1,6 млн. лева. Вероятно обаче тя ще бъде още по-висока, тъй като депутатската заплата непрекъснато расте, а правопропорционално с нея се повишава и тази на съдиите в КС.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Тлъстото заплащане обаче съвсем не е единствената привилегия, на която ще се радва Атанасова, докато заема длъжността си на конституционен съдия. Тя ще има личен луксозен служебен автомобил с шофьор и безлимитно гориво. Въпросните екстри обаче едва ли ще я смаят, тъй като „острието“ на Бойко Борисов вече е разполагала с такива в качеството си на бивш министър на здравеопазването и председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Най-големият бонус за всеки член на КС в България е пожизнената пенсия в цял размер, която държавата му плаща след изтичането на мандата му. По подобие на президенти, премиери и председатели на НС за пенсионираните конституционалисти таванът не важи.

„Механизмът, по който се определят заплатите и пенсиите на членовете на Конституционния съд, гарантира светли финансови старини на Десислава Атанасова. Нейната пенсия винаги ще бъде изчислявана по формула, съобразена с инфлацията и коригирането на заплатите – само война или фалит на държавата може да срути финансовата ѝ стабилност“, коментират съпартийци на герберката.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?