Connect with us

ВАКАНЦИЯ

АВАНТА: Пуснаха черен петък за морето догодина

  • Бонус отстъпки до 40% за ранни записвания. Лъвски скок в цените за Турция, родните хотели помпат с по 25 лева на човек на ден

Черен петък и за почивките на море през лятото. Промоциите засегнаха и ранните записвания за почивки през 2024 година. Отстъпките, които някои хотели предлагат до 24 ноември, достигат до 40%, показа проверка.

Хотелиери дават бонус и за резервации, направени до 30 ноември (четвъртък) и дори до 3 декември (неделя). В същото време се оказа, че воаяжите в Турция, която е сред най-обичаните от българите дестинации, са поскъпнали с близо 50%.

Ръст

Масовите предложения за намаление в цената по традиция са до края годината. Отстъпките намаляват с по 5 процента за запазени пътувания до края на първия месец от новата година, а някои от обектите още отсега са заложили дата 31 януари като краен срок за по-изгодните предложения. Почивките масово поскъпват, потвърждават и туроператорите. „Всичко зависи от категоризацията на хотелите и тяхната политика и търсене на целева група сред клиентите. Може обаче да кажем, че в сравнение с офертите от преди година при ранните записвания повишението в цената е с около 20-25 лева на човек на ден. Говорим основно за комплекси, които предлагат изхранване на база всичко включено в цената“, коментираха пред „Телеграф“ от една от най-големите туристически агенции в България. Оттам уточниха и че при хотелите по Българското Черноморие се наблюдава известен спад и в обема на отстъпките за ранни записвания. Хотелите, които предлагат по 30% извън промоциите покрай Черния петък, са рядкост. Масово те са по 15-20% до 25%. Обяснението е в инфлацията и несигурната бизнес среда, която не предполага да се правят по-дългосрочни прогнози за състоянието на пазара.

Двойно

Буквално двойно обаче скачат предложенията за море през май и юни в Турция. Семейни почивки за двама възрастни с дете, които преди година за същия период са се предлагали за около 1000 лева, в момента са по 1500 – 2000 лева. В цената не е включен транспорт, а самолетните билети в чартърните програми започват от по 280 евро на човек. „Има сериозен ръст в Турция, наистина“, потвърди и Марияна Пеловски от популярна туроператорска компания. Според нея има и известно забавяне в предлагането на чартърни програми и до други набиращи популярност дестинации като Тунис и Египет.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?