Connect with us

ФОКУС

Световният ред, базиран на измислени правила, се превръща в диващината на Великото зануляване

Пепе Ескобар: Как световният ред, базиран на измислени правила, се превръща в диващината на Великото зануляване

Докато Северноатлантическата терористична организация де факто празнува 75-ия си рожден ден, издигайки девиза на лорд Исмай до все по-големи висоти („да държим американците вътре, руснаците – вън, а германците – долу“), тази дебела кора от норвежко дърво, представяща се за генерален секретар, излезе с весела „инициатива“ за създаване на фонд от 100 милиарда евро за въоръжаване на Украйна през следващите пет години.

В превод, що се отнася до решаващия паричен фронт в сблъсъка между НАТО и Русия: частично напускане на хегемона – който вече е обсебен от следващата вечна война срещу Китай; навлиза разнороден екип от разкъсани, деиндустриализирани европейски чихуахуа, всички с дълбоки дългове и повечето затънали в рецесия.

Няколко души с коефициент на интелигентност над средната стайна температура в централата на НАТО в Харен, Брюксел, са имали смелостта да се запитат как да натрупат такова състояние, тъй като НАТО няма никакви лостове за набиране на средства сред държавите членки. В края на краищата, европейците никога няма да могат да възпроизведат изпитаната във времето машина за пране на пари на хегемона. Например, ако приемем, че пакетът от 60 милиарда долара за Украйна, предложен от Белия дом, бъде одобрен от Конгреса на САЩ – а това няма да се случи – не по-малко от 64% от общата сума никога няма да стигне до Киев: тя ще бъде изпрана в индустриално-военния комплекс.

И все пак става още по-дистопично: норвежкото дърво с роботизиран поглед, размахващо оръжия, всъщност вярва, че предложеният от него ход няма да означава пряко военно присъствие на НАТО в Украйна – нещо, което вече е факт на бойното поле от доста време.

А сега съчетайте спектакъла „Смъртоносна лудница“ на фронта на НАТОстан със спектакъла на самолетоносачите на Хегемона в Западна Азия, който последователно издига до неописуеми висоти своя проект за геноцид в Газа – щателно документиран холокост, наблюдаван с изкривено мълчание от „лидерите“ на Глобалния Север.

Специалният пратеник на ООН Франческа Албанезе правилно обобщава всичко: библейската психопатология „умишлено убива работниците на Световната централна кухня, за да може донорите да се оттеглят и цивилните в Газа да продължат да гладуват спокойно. Израел знае, че западните страни и повечето арабски държави няма да си мръднат пръста за палестинците“.

Почти едновременно с това библейската психопатологична банда напълно изкорми Виенската конвенция – нещо, което дори историческите нацисти никога не са направили – удари консулската мисия/резиденцията на посланика на Иран в Дамаск. Става въпрос за ракетен удар срещу дипломатическа мисия, ползваща се с имунитет, на територията на трета държава, срещу която бандата не води война.

В превод, това е терористичен акт срещу две суверенни държави, Сирия и Иран. Еквивалент на неотдавнашната терористична атака срещу Крокус Сити Хол в Москва.

Неизбежният въпрос кънти из всички краища на земите на Глобалното мнозинство: как е възможно тези де факто терористи да се измъкват от всичко това отново и отново?

С напредването на десетилетието нашето тежко положение може да бъде облекчено поне от един двоен лъч надежда: стремежът към многополюсност, воден от стратегическото партньорство между Русия и Китай, в което Иран играе ключова роля, и всичко това в съчетание с пълния разпад, на живо, на „международния ред, основан на правила“.

Всеки, който прилага критично мислене към света около нас, усеща колапса на системата. Това е затворена система, лесно може да се определи като либерален тоталитаризъм. Куи боно? – 0,0001%.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

В това няма нищо идеологическо. Следвайте парите. Определящата отрицателна обратна връзка всъщност е дълговата верига. Престъпно антисоциален механизъм, поддържан от – какво друго – психопатология, толкова остра, колкото и тази, проявена от библейските геноциди в Западна Азия.

Механизмът се налага от триада.

1.Транснационалният финансов елит, 0,0001% суперзвезди.

2.Точно под него, политико-институционалният слой, от Конгреса на САЩ до Европейската комисия (ЕК) в Брюксел, както и „лидерите“ на компрадорския елит в Глобалния Север и Юг.

3.Бившата „интелигенция“, която сега по същество представлява наемни хакери от медиите до академичните среди.

Тази институционализирана хипер-медиатизация на реалността всъщност представлява „Механизмът“. Именно този механизъм контролира сливането на предварително подготвената „пандемия“ – в комплект с хардкор социалното инженерство, продавано като „хуманитарни затваряния“ – в, отново, вечни войни, от проекта „Геноцид“ в Газа до манията за русофобия/отмяна на културата, вградена в проекта „Война на пълномощията“ в Украйна.

Това е същността на тоталитарната нормалност: проектът за човечеството от ужасяващо посредствените, самозвани „елити“ на колективния Запад от Великото зануляване.

Ключов вектор на целия механизъм е пряката, порочна взаимовръзка между техно-военната еуфория и хиперинфлационния финансов сектор, който сега е в плен на изкуствения интелект (ИИ). Буквално: изкуствен интелект, който програмира изтребването на хората. И това се случва в реално време. Наречете го проект „Геноцид на изкуствения интелект“.

Друг вектор, който вече е изпробван, е заложен в непрякото твърдение на токсичната Медуза на ЕК Урсула фон дер Луген (Лайен – бел.ред.): по същество това е необходимостта от производство на оръжия като ваксини срещу Ковид. Това е в основата на план за използване на финансирането на ЕС от европейските данъкоплатци за „увеличаване на финансирането“ на „съвместни договори за оръжия“. Това е плод на стремежа на фон дер Луген да въведе ваксините срещу „Ковид“ – гигантска измама, свързана с “ Pfizer“, за която тя ще бъде разследвана и вероятно разобличена от Прокуратурата на ЕС. По собствените ѝ думи по повод на предложената афера с оръжия: „Направихме това за ваксини и газ“.

На фона на всички действия в това огромно корупционно блато дневният ред на Хегемона остава съвсем очевиден: да запази своята – намаляваща, предимно таласократична военна хегемония, независимо от всичко, като основа за своята финансова хегемония – да защити американския долар и да защити тези неизмерими, неизплатими дългове в американски долари.

И така стигаме до пошлия икономически модел на турбокапитализма, продаван от колективните западни медии: дълговата верига, виртуалните пари, които се заемат непрекъснато, за да се справим с „автократа“ Путин и „руската агресия“. Това е ключов страничен продукт от разтърсващия анализ на синдрома FIRE („Финанси-Застраховки-Недвижими имоти“) на Майкъл Хъдсън.

Уроборос се намесва: змията захапва собствената си опашка. Сега присъщата глупост на Механизма неизбежно кара казино капитализма да прибегне до варварство. Неподправена жестокост – от рода на „Крокус Сити Хол“ и от рода на проекта „Геноцид в Газа“.

Ето как Механизмът поражда институции – от Вашингтон до Брюксел, от центровете на Глобалния Север до геноцидния Тел Авив – сведени до статута на психотични убийци, подвластни на милостта на Големите финанси и FIRE (о, такива страхотни възможности за недвижими имоти на брега на морето в „свободната“ Газа).

Как бихме могли да избегнем такава глупост? Ще имаме ли волята и дисциплината да последваме видението на английския поет Пърси Шели и в „тази мрачна, необятна долина на сълзите“ да призовем извисяващия се Дух на Красотата – и хармонията, спокойствието и справедливостта?

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?