Connect with us

ИНТРИГИ

Разследвания Пеевски ще атакува бившия затворник Меди Доганов

  • Започва свирепа битка между Доган и Пеевски за надмощие в ДПС
  • Когато Делян Пеевски се взриви, тогава ще взриви и самата партия, смята бившият й зам.-председател Гюнер Тахир

Когато Делян Пеевски се взриви, тогава ще взриви и самата партия. Такава прогноза направи пред БНР Гюнер Тахир, бивш заместник-председател на ДПС.

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров вчера оглавиха официално ДПС. Двамата бяха избрани единодушно на Национална конференция на партията.

Гюнер Тахир прогнозира предстояща борба за надмощие между Делян Пеевски и Ахмед Доган.

„Доган няма да може да се отърве от него така, както се отърва то Мустафа Карадайъ и Лютви Местан. Пеевски ще бъде оперативният ръководител“.

След 34 години се връщаме към времето преди 1989 година, заяви Тахир в предаването „Политически некоректно“. „Дори едноличните решения на Тодор Живков ги обличаха в калъф като решения на Политбюро на ЦК на БКП. Сега при ДПС няма нужда от калъф. Решенията са взети предварително. Хората са не делегати, а по-скоро екскурзианти“.

Т. нар. почетен председател си позволява лукса дори физически да не присъства в залата, където се проведе Националният форум, отбеляза още Тахир. Той каза, че е получил неофициална информация за очаквана провокация от страна на делегатите от Турция, но отсъствието на Доган разчeте като неуважение.

Гюнер Тахир смята, че Искра Михайлова е прочела обръщението на Ахмед Доган, защото е близка с Делян Пеевски. „Тази конференция беше дирижирана пряко от Пеевски“, заяви Тахир.

Доган иска да си затвори всички финансови дупки чрез Пеевски, каза още бившият заместник-председател на ДПС. Той дори отбеляза, че е направена поправка в устава на партията и финансовите документи ще бъдат подписвани от Джевдет Чакъров.

„Санкциите по „Магнитски“ биха били приложими и спрямо самата партия, ако Делян Пеевски разписва нещо“.

Андрей Луканов беше духовният баща на Ахмед Доган, смята още Гюнер Тахир.

Той запита защо след като Доган не е бил нито президент, нито премиер, нито министър, го охранява Националната служба за охрана. „Защо се харчат държавни средства за охраната на човек, който е някаква енигма. Сами сме си създали един некоронован султан“.

Големите български партии не искат да влязат в смесените региони, посочи Тахир. Той смята също, че Джевдет Чакъров ще остане в сянка. „Водещият ще бъде Пеевски, защото той може да поставя ултиматуми“.

Моделът на бутикова платена партия е на самия Доган, каза Гюнер Тахир. „Тези, които той одобрява за кметове на общини и депутати, му се отчитат“. Тахир смята, че при ДПС има спад и ако партията не получава вътрешна и външна подкрепа, може да загуби много гласове.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?