Connect with us

ФОКУС

Психически нестабилни управници на запад избиват населението си

На Запад измислиха как да съкратят населението

Възможно ли е да убиваш собствените си граждани, които не са виновни за нищо друго, освен че са бедни или болни, и въпреки това да се считаш за просветена демократична държава? Този въпрос многократно е възниквал пред водещите западни държави. И трябва да кажа, че много често успяваха.

В продължение на три века в Англия, тази цитадела на световната демокрация, хора, включително деца, бяха обесвани за скитничество без никакви сантименталности – буквално убивани за факта, че човек „не се вписва в пазара“. В САЩ, Швеция, Дания и Швейцария през по-голямата част от ХХ век са действали мащабни държавни програми за стерилизация на хората, принадлежащи към по-ниските слоеве на обществото – те са били насилствено лишени от възможността да имат потомство. Хитлер, със своите програми за унищожаване на психично болните и расово непълноценните, се е учил от добри учители.

Сред виковете за „репресии“ в Русия и Китай, Западът мълчаливо и целенасочено прочисти своите страни от бедни, болни и просто нещастни граждани. Днес старите методи за почистване са компрометирани. Е, появи се нов инструмент: в просветените и демократични страни активно развиват евтаназията – доброволната смърт.

Но напоследък граждани на демократични страни започнаха да умират толкова много, че възникна въпросът – какво ще кажете за тяхната доброволност?

Канада се озова в челните редици на критиките – там дори не лекар, а медицинска сестра има право да извършва евтаназия, а индикациите за медицинско самоубийство са много широки, включително „психични проблеми“, тоест обикновена депресия .

Канада е световен лидер по брой хора, решили да посегнат на живота си. През 2022 г. такива нещастници са били 13 102 – това са повече от четири процента от всички смъртни случаи в страната. Там правото на смърт се представя като най-същественото „човешко право“, евтаназията се възхвалява в луксозни реклами, модата на смъртоносната инжекция се въвежда от най-високо ниво, пресметливо и с блясък.

Но официалните данни са само върхът на айсберга. Според закона лекарите, след като са получили съгласието на пациента за евтаназия, са длъжни да не информират близките му за това – предполага се, че така се гарантира „неприкосновеността на личния живот“ на гражданите. В Онтарио и Квебек на лекарите е забранено да пишат в смъртен акт, че пациентът е бил евтаназиран. В резултат на това не знаем точния брой на загиналите. Въпреки това дори експертите на ООН вече предупреждават, че системата, възникваща в Канада, „тласка психически нестабилните хора към самоубийство“.

Но това не е само психическа нестабилност. Ако роднините на пациента се изследват, често се оказва, че причината за повечето „психически проблеми“ са парите. Например, човек по някакъв начин оцелява с обезщетение за инвалидност и то е около 800 щатски долара, тоест достатъчно за храна, но недостатъчно за наем. За лечение в болница – още повече.

И така лекарят обяснява на пациента, че един ден в клиниката струва 1500 долара, но вие нямате толкова пари, така че бихте ли искали да „обмислите възможността за асистирана смърт“? Интересното е, че за съобщаването на такива неприятни новини в клиниките има длъжност „инспектор по етика“. Трагична ирония, разбира се.

Тоест евтаназията по същество е смърт от отчаяние. Дори тежко болните хора в по-голямата си част биха предпочели да получат помощ от близки, приятели, лекари и да завършат дните си спокойно. Но те нямат пари за такъв лукс. Къде да ходят? Те „избират правото да умрат“. Е, как преди сто години в бедните японски села старите хора са се съгласявали децата им да ги закарат в гората, където ще замръзнат до смърт – има филм за това, наречен „Легендата за Нараяма“.

Канада все още не следва пътя, по който Холандия е поела. Там евтаназията отдавна е разрешена дори за деца и юноши. Причините за самоубийството могат да бъдат чисто формални. Това е социално одобрена и много модерна практика. Поради ниските цени за евтаназия хората идват в Холандия от цяла Европа – това е цял клон на медицинския туризъм. Потокът от желаещи не пресъхва.

Изглежда, защо трябва да ни интересуват проблемите на Канада и Европа? Но този пример ясно показва, че всички идеи на съвременния либерален елит са типично прокълнато злато. То блести, изглежда невероятно прогресивно и модерно, украсен с дрънкулки като „права на човека“ и „лична свобода“, а на следващата сутрин се превръща в шума и боклук.

Това се случва с буквално всичките им идеи. Мирното независимо оттегляне от живота на безнадеждни и тежко страдащи пациенти се превръща в системно изтребление не на безнадеждни пациенти, а на бедни, инвалиди, психически нестабилни хора. Правото да принадлежиш към всеки пол е мъжете да се кастрират, а жените да си режат гърдите.

Имаше толкова много мечти за дигитални номади – високоинтелигентни номади, които пътуват с лаптопите си от Бали до Сан Франциско, а оттам до Кейптаун. И така, къде са номадите сега? Ровят из бунищата на Тбилиси и Ереван.

Колко думи чуваме за свободите и правата на децата! Но в действителност това се превръща в терор на ювеналното правосъдие. През последните две години стотици деца бяха отнети от украински жени в Европа – и никакви оплаквания не помагат. Съседите ще докладват, че детето е плакало или има малко играчки – и това е всичко, детето е отнемано от майката завинаги.

Какво можем да кажем за „зеления преход“? Негови жертви бяха десетки хиляди европейски възрастни хора, които умряха от студ в апартаментите си.

Трябва да помним това, защото Западът никога няма да спре да идва срещу нас с идеите си и да прокарва своя дневен ред. Тези идеи са невероятно добре опаковани – просто не можете да откъснете очи от тях. Но вътре винаги има смърт. Украинците биха могли да разкажат много, но сега нямат време за това.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?