Connect with us

LIFE

Веско Маринов плаща по 1000 лева на месец за хоспис на майка си

  • Досега Веско е платил над 70 хиляди лв.
  • Баба Данче е на 90 и вече е трудно подвижна

Майката на естрадната икона Веско Маринов – баба Данче, която е прехвърлила 90 години, е настанена в частен хоспис, който се намира в село Подгорие, община Костенец. Справка с ценоразписа на заведението показва, че месечните такси там са около 1000 лева – доста евтино, предвид факта, че в столицата подобна услуга под бон и половина не може да се намери.

Досега Веско е платил над 70 хиляди лв., за да се грижат за майка му. Базовият пакет включва настаняване, основни грижи и храна четири пъти на ден, контрол на жизнените показатели, следене на общото здравословно състояние и приема на лекарствени средства от медицинска сестра и преглед от общопрактикуващ лекар по график.

Маринов на драго сърце давал сумата, защото бил много доволен, че персоналът обгрижвал майка му старателно. В дома за възрастни той я изпратил, след като баща му се спомина внезапно през април 2018 г. Пенсионерката така и не могла да прежали съпруга си, но се съгласила да напусне родния си дом в Полски Тръмбеш, защото трудно чувала, не виждала и едва се придвижвала с проходилка.

Миналата година майката на певеца закръгли 90

За да я разведрява, Веселин от време на време я вземал при себе си за по няколко дни. Не можел обаче да я прибере в софийското си жилище за постоянно, нямало как да създаде условия за болен човек, каквито имало в дома за стари хора.

„Много трудно преживявам нейната старост. Само тя ми остана. Сега е в дом за възрастни хора, където ходя всяка седмица, и се моля, дай Боже, да е още дълги години жива. Дала ми е всичко, което имам в живота си. Дъщеря ми води децата няколко пъти при нея. А аз пък я заведох при тях вкъщи, в София. Майка ми е на много, много години, трябва да бъде обгрижвана, иначе нямаше да я заведа в такъв дом, но постоянно пита за децата…“, жалва се естрадният трубадур.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?