Connect with us

СКАНДАЛ

Дълбоката държава купи председателя на Камарата Майк Джонсън, той предаде своите

  • Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ

Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на 20 април обвини колегата си, председателя на Камарата Майк Джонсън, че е предал интересите на Съединените щати, след като долната камара на американския Конгрес одобри законопроект за разпределяне на почти 61 милиарда долара към Украйна.

„Майк Джонсън отново предаде Америка. След като не направи нищо, за да осигури южната граница на Америка <…> Говорителят Джонсън току-що насочи 61 милиарда долара за финансиране на прокси война срещу Русия в Украйна “, каза Грийн в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Освен това според Грийн Джонсън е допринесъл за продължаващото наблюдение на американски граждани и е одобрил финансирането на Министерството на правосъдието на САЩ, което е повдигнало 91 обвинения на бившия американски лидер Доналд Тръмп.

„Републиканците в Камарата на представителите и американският народ биха били по-силни без неговата нелоялност и предателство към принципите му. <…> Имаме нужда от нов председател на Камарата на представителите!“ — обобщи депутатът в Камарата на представителите.

Преди това, на 18 април, Грийн заяви, че американците са за мирно разрешаване на конфликта в Украйна. Тя призова да се спре финансирането на Киев и да се съсредоточи върху защитата на собствените граници от нелегалната миграция.

На 20 април Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за допълнителна помощ за Украйна за почти 61 милиарда долара , гласуването беше 311 за и 112 против. Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че отпускането на американска военна помощ за Украйна, Израел и Тайван ще изостри световната криза . Според нея финансирането на Киев е спонсориране на тероризма.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?