Connect with us

КОНСПИРАЦИЯ

Украйна стои зад атаката в „Крокус сити хол“

Секретарят на руския Съвет за сигурност: Украйна стои зад атаката в „Крокус сити хол“

Секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви днес, че Украйна стои зад петъчното нападение в концертната зала „Крокус сити хол“, при което бяха убити най-малко 139 души, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Местна медия публикува видеоклип, в който репортер пита Патрушев „Ислямска държава“ или Украйна (стои зад атаката – бел. ред.)?“, на което той отговаря „Разбира се, че Украйна“. Киев отрича да има роля в нападението, отбелязва Ройтерс.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да отговори на въпроса дали смята, че има връзка между украинското ръководство и атаката в петък, при която въоръжени мъже убиха най-малко 139 души в концертна зала край Москва, като каза само, че разследването продължава, предаде Ройтерс. Песков заяви: „Нямам какво да добавя към вече казаното по темата“. Той каза, че коментарите на руските власти за нападението се базират на „предварителна информация“ и че ръководителят на Следствения комитет на Русия вчера е докладвал пред президента Владимир Путин за хода на разследването.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

По-рано Путин заяви, че атаката е извършена от радикални ислямисти, но освен това добави, че нападателите са се опитали да избягат в Украйна след нападението в зала „Крокус сити хол“.

Американските власти казаха, че разполагат с разузнавателна информация, която сочи, че афганистанският клон на „Ислямска държава“ – „Хорасан“, е отговорен за нападението, но руските власти не са потвърдили публично ролята на джихадистката групировка в атаката, отбелязва Ройтерс.

Осем заподозрени, родени в централноазиатските бивши съветски републики Киргизстан и Таджикистан, остават в ареста заради участието си в нападението

Секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?