Connect with us

ЗАКОН

Трусове в съдебната система! Оставка след оставка в СРП!

Шефът на Софийската районна прокуратура (СРП) Невена Зартова и четирима нейни заместници подадоха оставки.

Тя не пожела да посочи причините за това свое действие, като уточни, че мотивите ѝ са изложени в подаденото от нея заявление.

Пред БНР Зартова обясни, че е взела решението, за да осигури на своите колеги възможност за спокойна работа, и не отрече, че това е свързано с ревизията на работата на обвинението.

Заместниците й също хврлиха оставки

Преди това четиримата зам.-районни прокурори заявиха, че се оттеглят от ръководните постове и декларират, че се разграничават от действията на районния прокурор Невена Зартова, съобщи БНТ.

В молбата им се посочва още, че „изцяло подкрепят усилията на и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов за реформи в прокуратурата“.

Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев настояват в писмо да главния прокурор да бъдат възстановени на предишните си длъжности като редови прокурори в СРП.

Сарафов влезе в СРП

Преди дни изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов разпореди проверка на Софийската районна прокуратура (СРП) заради скандала, възникнал след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса. Тогава Сарафов посочи, че в СРП е един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?