Connect with us

ВОЙНА

НАТО активно се подготвя за война с Русия на източния фланг?

Руското външно министерство видя в действията на НАТО на източния фланг признаци на подготовка за война с Руската федерация. Министерството отбелязва това в контекста на разширяването на военновъздушната база на алианса в Румъния.

Дейностите на НАТО в Източна Европа и Черно море показват активността на членовете на алианса в подготовката за война с Русия. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на източници от руското външно министерство, предава Lenta.ru.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

„Разширяването на румънската военновъздушна база е още едно доказателство, че Северноатлантическият блок продължава необузданата милитаризация на Източна Европа и Черноморския регион“, посочват от ведомството.

Събеседникът на РИА Новости отбелязва, че в Полша и балтийските страни също има „форсирано укрепване на коалиционния потенциал“.

„Всичко това има за цел да подготви съюзниците от блока за евентуален сблъсък с нашата страна“, подчертават от МВнР на Русия.

Критично припомня, че на 19 март директорът на руските служби на Сергей Наришкин заяви, че Франция вече подготвя контингент от своите военни за изпращане в Украйна, като първоначално той ще възлиза на около 2 хиляди души.

По-рано беше съобщено, че френските войници вече са в Украйна, като същите са били „натоварени“ за това на Летище София. През нощта ба 17 март на българската аерогара са стоварени стотици френскоговорящи служещи, като е възможно те да са част френския чуждестранен легион или от френските войски за бързо реагиране „Еднорог“ в Западна Африка и пояса Сахел.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?