Connect with us

СКАНДАЛ

Байдън отново нападна Путин с още по-грозни обиди

Президентът на САЩ Джо Байдън отново си позволи да се изкаже обидно по адрес на руския лидер Владимир Путин, като го нарече „касапин“. На 26 март американският президент по време на реч в Северна Каролина обсъди възможността за набиране на допълнителни средства чрез увеличаване на данъците на милиардерите в САЩ.

„Има толкова много важни неща, които можем да направим, включително най-накрая да осигурим помощ за Украйна от този касапин Путин“, каза Байдън, пише Известия позовавайки се на американски медии. Байдън не е спрял дотук. Той е нарекъл руския президент и „луд кучи син„

Вестник Утро припомня, че на 15 март, Джо Байдън нарече руския президент „бандит“ по време на публична реч. В отговор на това официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за Известия посочи недостига на лекарства в Белия дом , в резултат на което президентът на САЩ говори грубо с Владимир Путин.

Думите на американския лидер бяха коментирани същия ден и от прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков, като отбеляза, че САЩ едва ли могат да се гордеят с поредния словесен изблик на Байдън към Путин.

Преди това, на 21 февруари, Байдън обиди Путин по време на кампания за набиране на средства в Сан Франциско. Байдън си позволи нови ругатни, докато обсъждаше темата за ядрен конфликт. В същото време той отбеляза, че „климатът е екзистенциална заплаха за човечеството“.

На свой ред руският президент, коментирайки изявлението на Байдън по негов адрес, припомни, че по време на интервюто му беше зададен въпросът кой президент на САЩ е за предпочитане за Русия . Тогава той отговори, че Русия ще работи с всеки американски лидер, но Байдън все още е по-удобен за руското ръководство. Според него реакцията на Байдън потвърждава, че е бил прав.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?