Connect with us

СКАНДАЛ

„Много ме обижда Пеевски. И Добрев. И от Борисов влезе“ А за Габриел му се счупило…

  • Българският премиер в оставка Николай Денков заяви пред журналисти в Брюксел, че преговорите за правителство са били взривени.
  • „Къде ще сме след един месец, ще видим“, отбелязва той.

„Това, което е драмата днес, е, че трябва отново да се стабилизира политическата ситуация. Да влезем в процес на преговори. Колкото до обидите… Нека напомня, че аз бях персонално обиждан многократно от различни политици – Делян Пеевски, от Делян Добрев. Включително и от г-н Борисов влезе. Никога не сте ме чули да искам извинения. В политиката няма място за такива игрички, не сме в детската градина. Не сме в режим „ти уважаваш ли ме“. Ние трябва да намерим решения. Аз мисля, че фокусът трябва да е в съвсем друга посока“, заявява Денков.

Той отправи обвинение към политическа партия ГЕРБ, че просто са „станали от масата“ и са напуснали преговорите, а след това са изненадали ПП.

По думите му ГЕРБ са прекъснали преговорите. „Те трябва да се обадят и да кажат как да продължим. Най-големият проблем, който имаме днес, е, че доверието, което съм изразявал към Габриел беше счупено, трябва да намерим начин отново да влезем в режим, в който това крехко доверие, което бяхме изградили, да се стъпи на него и да се продължи нататък“, посочва още премиерът в оставка.

Асен Василев е най-добрият финансов министър, с когото е работил, смята Денков.

„Трябва да излезем от режима този каза нещо на другия, а да видим как да съставим кабинет, подчерта Денков. Никога не сме обсъждали Тагарев в тези преговори“, категоричен е той.

Министър-председателят в оставка е убеден, че трябва да се използват всички възможности за преговори

„И за първият мандат пише, че мандатът трябва да се разглежда като национален, така трябва да се разглежда. Винаги съм казвал, че ще работя да се реализира първият мандат, ако не стане, ще работя да се реализира вторият, но и в двата случая са национални мандати“, коментира Денков.

„Мисля, че Габриел се е била поддала на тежък натиск от други хора и това е голям проблем, убеден е Денков. Поканата за преговори трябва да дойде от мандатоносителя“, добавя той.

„Някой се опитваше да взриви преговорите, е, успя“, заявява още Денков.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?