Connect with us

ПОЛИТИКА

Изплува истината за апетита на нищожеството за постове. Селянката чака нареждания от явката и на Козяк

  • Изплува истината за апетита на Денков за постове, взривил сглобката! Ники не искал само да пътува
  • Абсурдни искания за постове и властови позиции поставяли непрекъснато от ПП-ДБ по време на преговорите с ГЕРБ-СДС за общо управление.

Апетитите на Николай Денков за власт стигнали до там, че в един момент химикът поискал да стане вицепремиер на силовите министерства – МВР и МО – лишен от всякаква самопреценка за себе си става или не за този пост, подготвен ли е или не.

Още в началото сглобката беше взривена именно от желанието на „Ники да пътува по света“ като стане външен министър вместо Мария Габрел, и даже обяви мотивите за това – „ПП да има излаз“ по света, без изобщо да осъзнава какво изрича. Това беше повече от скандално – да се употребява Външно министерство за партийни цели, никой не си го е и помислял досега, камо ли да го направи. Но за „Промяната“, всеки ден се убеждаваме, няма обществени принципи в стремежа им за овладяване на властовото пространство в държавата, с цел обслужване на лични интереси. И тук арогантността и извиването на ръце са обикновен техен прийом в преговорите с каквито и да е партньори.

След категоричния отказ на Габриел да сдаде МВнР, от ПП измислили на изтъкания от неподплатена амбиция Николай Денков една съвършено куха позиция – вицепремиер по европейските въпроси, като в политическото си невежество дори стигнали до глупостта да направят за Ники ново дублетно „външно“ министерство по европейските въпроси.

Видя се, че и това е нефелност … и тогава на масата на преговорите Николай Денков си поискал чистосърдечно едва ли не цялата власт – вицепремиер на силовите министерства – МВР и МО.

Към това се прибавило настойчивото искане на Христо Иванов да смени Калин Стоянов като вътрешен министър и на негово място да сложи Ивелина Дундакова. Защото, както се твъrди в оня запис на сбирката на ПП, „изборите трябва да ги правим с наше МВР“.

Това буквално преляло чашата на търпението на Борисов, който твърде дълго и с цената на надигащи се сериозни брожения в партията отстъпваше пред ПП-ДБ в името на това да се постигне консенсус. Е, видя се, че с тези хора разбирателство не може да има!

Всички се питахме защо Тагарев е ябълката на раздора, след като ефектът на неговото министерстване е почти нулев, а евроатлантическите партньори ни се подиграват, че половин година не можем да изпратим 2500 ръкавици и стотина БТР-и за Украйна.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Оказало се, че ПП държали военният министър Тодор Тагарев на всяка цена да остане в кабинета, защото той бил „звездата“ за техния електорат и ако допуснели да се разделят с него, щели да загубят 10% от гласоподавателите си!?!

На политически език това означава, че ПП безпардонно използват още едно по закон деполитизирано министерство за партийните си цели. Същото, както и с Външно.

Абсурдността в щенията на ПП стигнала до там, че Кирил Петков и Христо Иванов директно поискали от Мария Габриел да свали доверието си от главния прокурор.

Това кореспондирало с напъните на Христо Иванов едва ли не „сега и веднага да бъде свален главния прокурор“ и на негово място да бъде сложен настоящия съдия в Съда в Страсбург Йонко Грозев – лобист на Истанбулската конвенция и защитник на забранената „ОМО Илинден“, чието име през 2019 година бе замесено в огромен международен скандал, разкриващ конфликт на интереси, свързани с близостта на Йонко Грозев с фондацията на Джордж Сорос – „Отворено общество“.

Снощи Николай Денков излезе в тв праймтайма и започна да се моли на Борисов ротацията на стане така, както била договорена преди 9 месеца. Моли се с глас на отчаянието и с вид на човек, който вече е разбрал, че е загубил всичко.

И нито дума за апетитите за власт, за непрекъснатите щения за постове и властови позиции, за превратното разбирана на политиката като средство за себеуреждане.

Това безскрупулно поведение, насочено само към власт и пари, не е възможно да бъде търпяно от който и да е политически лидер, който има себеуважение и който държи на достойнството на своята партия.

„Промяната“ е политическият бурен на българската обществена нива, класическа схема на измамници, натресена ни от президента Радев, и дълго време дундуркана от Посолството. Но вече и Посолството се отрече от тях.

Да, правителство трябваше да има, но на споделената отговорност. А не да се мачка и унижава партньорът. Неможенето, празноговоренето и арогантността нямат място в този процес.

Защото накрая всяка измама, дори и в политиката, лъсва и трябва да й бъде сложен край!

И тук е редно да си припомним думите на Асен Василев в онзи дълъг 4-часов запис на „откровенията“ в ПП, когато той казва: „Правим, каквото правим, докато дойде време за ротация. Няма да допуснем Мария Габриел да стане премиер…“

Това бяха истинските им намерения – разрушаването на политическото пространство и взривяването на обществото.

Е, направиха го! Мария Гарбиел не стана премиер. Даже я унижиха като човек и политик.

И хвърлиха страната в нови избори. Заедно с отговорността за всички тежки последици от това за страната.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?