Connect with us

ПОЛИТИКА

„Възраждане“ внесе законопроект за излизане на България от НАТО

Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия договор е внесен в деловодството на Народното събрание от „Възраждане“. Предложеният закон отменя Закона за ратифициране на Северноатлантическия договор, подписан на 4 април 1949 г. във Вашингтон, приет от 39-ото Народно събрание на 18 март тази година.

„Продължаващото членство на България в НАТО е не само вредно за отбраната и въоръжаването ни, но и става все по-опасно за суверенитета ни и за националната сигурност на България“, посочват от „Възраждане“ в мотивите към законопроекта.

„Действията на НАТО изцяло противоречат на целите, посочени в чл.1 на Договора, където четем:

„Страните по Договора се задължават в съответствие с устава на Организацията на обединените нации да уреждат всеки международен спор, в който могат да се окажат въвлечени, с мирни средства и по начин, който да не застрашава международния мир, сигурност и справедливост, и да се въздържат в международните си отношения от заплаха със сила или употреба на сила по какъвто и да е начин, несъвместим с целите на Организацията на обединените нации“.

Поглед назад показва, че НАТО полага усилия да „разреши“ такива международни спорове по всякакъв друг, но не и по мирен път и с мирни средства“, посочват от партията.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

От „Възраждане“ предлагат още НС да гласува изпращане на хуманитарна помощ за Ивицата Газа. Проектът на решение за предприемане на мерки във връзка с хуманитарната криза, вследствие на конфликта в ивицата Газа на основание чл. 86 от Конституцията на Република България, беше внесен от народния представител Даниел Проданов.

Решението дава мандат на Министерския съвет на Република България да обсъди и приложи пакет от мерки и действия.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?