Connect with us

ПОЛИТИКА

Путин събра над 87% от гласовете

На президентските избори в Русия Владимир Путин печели 87,68% от гласовете при обработка на 30,08% от протоколите, сочат данни на ЦИК.

На второ място е Николай Харитонов (КМП) с 3,96%, на трето – Владислав Даванков (Нови хора) с 3,81%, на четвърто – Леонид Слуцки (ЛДПР) с 3,01%, съобщава RT .

Припомняме, че според резултатите от екзитпола на ВЦИОМ Путин спечели 87% от гласовете на президентските избори. Проучването на FOM показа резултат от 87,8%.

…..

Появиха се данни от екзитпол за президентските избори в Русия – Путин ще получи 87-87,8% от гласовете на руснаците

Екзитполове от ВЦИОМ и ФОМ: Путин ще получи 87-87,8% от гласовете на руските президентски избори

Според резултатите от екзитпола на ВЦИОМ самономинираният кандидат Владимир Путин е получил 87% от гласовете на изборите за президент на Русия. Проучването на FOM показа резултат от 87,8%. На второ място е Николай Харитонов с резултат 4,6-4,7%

Проучванията на социологическите служби ВЦИОМ и ФОМ, проведени на изхода от избирателните секции, показаха победата на изборите за сегашния президент, самономиниралия се кандидат Владимир Путин с резултат от 87% от гласовете (ВЦИОМ) и 87,8% (ФОМ). ).

Останалите кандидати, според проучването на VTsIOM, показват следните резултати: Николай Харитонов (Комунистическата партия на Руската федерация) – 4,6% от гласовете, Владислав Даванков (партия „Нови хора“) – 4,2%, Леонид Слуцки (ЛДПР) – 3,0 %. Делът на недействителните бюлетини е 1,2%.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Проучването на ВЦИОМ е проведено в 1400 избирателни секции в 69 съставни образувания на Руската федерация. На изхода от избирателната секция интервюиращите от VTsIOM предложиха да направят анонимно проучване на таблети (1318 избирателни секции) и чрез попълване на въпросник (82 избирателни секции). Анкетирани са общо 466 324 души. 39,6% от анкетираните са отказали да отговорят.

FOM направи подобно проучване. На всеки участник беше зададен въпросът: „За кой кандидат гласувахте на изборите за президент на Руската федерация?“

Според това допитване Путин е получил 87,8% от гласовете, Николай Харитонов – 4,7%, Владислав Даванков – 3,6%, Леонид Слуцки – 2,5%. Делът на недействителните бюлетини е 1,4%.

Извадката на FOM включва 1320 избирателни секции в 82 съставни образувания и 821 градски и селски населени места на Руската федерация. Във всеки обект проучването се проведе в продължение на три дни. Общо в проучването от 15 до 17 март са участвали над 230 000 души. 36,5% са отказали да отговорят.

Резултатите от екзитпола може да се различават от официалния резултат поради грешка в измерването, влиянието на дистанционното електронно гласуване и процента на хората, отказали да отговорят.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?