Connect with us

КОНСПИРАЦИЯ

Британското разузнаване: Ще вгорчиме президентските избори на Путин с нова тактика

Руската федерация може да се опита да ремонтира своите рафинерии, повредени чрез удари с дронове, но поради санкциите това ще отнеме много време.

В навечерието на президентските избори в Русия, които ще се проведат на 15-17 март, руското правителство ще бъде особено уязвимо в резултат на цените на бензина и другите ежедневни стоки. Ситуацията ще се влоши поради атаки на наши БЛА, пише УНИАН.

Според британското министерство на отбраната, позовавайки се на данни от разузнаването, от 1 март Русия е била принудена да въведе шестмесечна забрана върху износа на бензин, за да стабилизира цените на вътрешния пазар на фона на нарастващото търсене.

Така беше възстановено експортното ембарго, което беше в сила от 21 септември до 17 ноември 2023 г.

Според британците капацитетът за преработка на петрол в Русия е временно намален поради многобройни удари с украински дронове срещу фабрики в цяла Русия. Очаква се забраната за износ да облекчи натиска върху доставките и да позволи на Русия да извърши ремонти в своите рафинерии.

Британското министерство на отбраната обаче отбелязва, че ремонтът ще отнеме повече време от обикновено. Това е така заради западните санкции, които възпрепятстват вноса на някои необходими компоненти.

Атаки срещу нефтопреработвателната индустрия на Руската федерация

Председателят на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк каза в края на февруари, че през последните два месеца много от петролните мощности на врага са били успешно поразени.

Всъщност ние намалихме износа на петролни продукти с една трета, а 55% от военния им бюджет са валутни приходи от износа на петролни продукти

Както УНИАН съобщи, в Краснодарския край на Руската федерация избухна пожар на територията на нефтената рафинерия Илски.

Също така в резултат на атаката е изгоряла петролната рафинерия ЛУКОЙЛ-Волгограднефтепереработка, която е най-големият производител на петролни продукти в Южния федерален окръг на Руската федерация.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?