Connect with us

БЪЛГАРИЯ

Грандиозен протест срещу мигрантската политика на Сглобката. Градинката до МВР се пука по шевовете!

В този момент градинката на Седмочисленици е пълна по шевовете с хора на протест срещу мигрантската политика на България и Европа, срещу пробитата ни външна граница и гетата, които вече се оформят в София, написа в профила си във Фейсбук Кристиян Шкварек

„Спомням си отразяването 24/7 на всеки мизерен протест на 50 некъпани Зелени по Орлов мост едно време. В момента тук е пълно с хора и има точно….две медии. Които съм сигурен, че ще го отразят между другото. Не е протест на добрите, градски сили, за правилна, либерална кауза, все пак…

Но хората са тук и, впрочем, повечето са изключително млади. Има надежда“

Критично уточнява, че снимката на новината е от профила на Шкварек!

Стотици граждани протестират пред Министерството на вътрешните работи заради зачестилите случаи на насилие в София.

Медията уточнява, че протестиращите били… 400, но от кадрите в социалните мрежи е видно, че са значително повече!

Протестът е под надслов „Вън мигрантите от България“. Искането им е мигрантите да си стоят по бежанските центрове, а не да се разхождат свободно в централната част на столицата.

Протестиращите са допуснати да преминат от градинката на църквата „Свети Седмочисленици“ до сградата на МВР, като организаторите на протеста призовават той да бъде мирен и да не се проявява агресия към хората на протеста, и към полицейските служители. Евродепутатът Ангел Джамбазки е от присъстващите на протеста, но той просто помага с организацията.

По-рано в днешния ден вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че вече има задържани и за двата случая на насилие в София, на които всички станахме свидетели чрез заснети и разпространени клипове в социалните мрежи.

Задържани са двама чужденци – 24 г. от Египет и 20 г. от Сирия за нападението над двете непълнолетни момчета и момиче на бул. „Витоша“ на 6-и срещу 7-и март. Те се познават и конфликтът е от личен характер.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?