Connect with us

БЪЛГАРИЯ

Бесните-десни у нас няма да успеят да изтрият историята ни. Само предизвикват отвращение.

„Българите започват да усещат не само на интуитивно, но едва ли не на клетъчно ниво, че се прави опит да им бъде изкоренена историята и тях самите – да ги изтрият и обезличат. Това започва да поражда в тях гняв и отпор. Но, защо се стигна дотук? Защото, струва ми се, че соросоидите и неолибералите, у нас – десните-бесни, които в Европа биха били леви минаха всички граници на допустимостта.“

Това каза журналистът и издател на сайта КритичноБГ Валентин Кардамски в предаването на Крум Савов Livе по телевизия 7/8 на 4 март.

По думите му, тази нервност на соросоидите се наблюдава не само у нас, но и в Европа и в САЩ.

Той добави, че настоящата власт там осъзнава, че губи позиции. „На първо място ги притеснява това, което става в Украйна. На второ са изборите за Европарламент и на трето вотът за президент в САЩ. Тяхната нервност и истеричност добавя в хората усещане за интелектуален рефлукс. Това е една шайка, доста нехармонична в говоренето си, но дива – опитваща се да ни внуши, че едва ли не не сме българи.

Кардамски беше категоричен, че това, което проповядват в момента „побеснелите“ неолиберали в България от синия екран е тяхна дългосрочна стратегия да промият мозъците на младото поколение, след като изчистихха учебниците по история от фактология и елиминираха видни исторически фигури от тях.

Той е убеден обаче, че няма да успеят, защото нямат нито време, нито интелектуален капацитет да изградят идеология, но пък въздействат на повечето българи с отвращение.

Кардамски коментира и днешното важно решение на Върховния съд в САЩ, който застана на страната на Доналд Тръмп и срещу щата Колорадо, който не искаше да го допусне на първични избори. Други 30 щата чакаха решението на съда, с изразено желание да блокират бившиия президент на САЩ за предстоящия вот за държавен глава.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?