Connect with us

БЪЛГАРИЯ

Уволниха от днес за днес шефката на Нова телевизия

Бившата търговка на перални, печки и духалки Стефана Здравкова освободена изненадващо от медиата

Дирк Геркенс поема ролята на главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“, част от „Юнайтед медиа“ която притежава и „Виваком“. Той заема поста на Стефана Здравкова, която беше назначена за главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“ през 2022 г. В портфолиото на групата влиза Нова телевизия.

Дирк Геркенс поема управлението на Нова

Геркенс поема управлението „считано от днес“, което не е типично за подобни големи корпорации – обикновено рокадите там се планират месеци по-рано. Това означава, че досегашния директор Стефана Здравкова е била уволнена. За това говори и факта, че в съобщението за рокадата, пратено до медиите, не са цитирани нейни думи, както изисква добрата етика в такива големи корпорации.

Отстраняването на Стефана Здравкова е странно, тъй като медиата в последните 2 години бележи осезаем ръст на приходите, а печалбата доближава внушителните 100 милиона лева през 2022 г. Най-вероятно причината за внезапното освобождаване на шефката на телевизията е нещо, свързано със съдържанието, допускат в медийните среди.

„Честно казано, тя изобщо не беше подходяща за тази позиция. Ние помежду си я наричахме „продавачката на перални, печки, хладилници, климатици и духалки“, защото нейната професионална биография тръгва от търговеца на битова техника Еmag, която оглавява няколко години – нещо, с което тя изключително много се гордееше, но и нещо твърде далеч от медийния бизнес. Тя така и не проумя спецификата и отговорността на това да управляваш толкова голяма медиа. Нейно бе решението да се излъчи чалга концерт на Лепа Брена и Драгана Миркович навръх Нова година, което възмути прогресивната част на обществото. Тя дори не се и запозна с водещите и журналистите от телевизията, смяташе ги за незначителни фигури. Беше фиксирана единствено в приходите на каналите от групата, не проумя, че една водеща телевизия с национален лиценз има и друга мисия и цифрите не са единствено важните“, обобщава пред нас 2-годишния й престой в медиата дългогодишен мениджър от канала. Той намира отстраняването на Здравкова като „закономерно и дори закъсняло“.

„С увереност считам, че Дирк ще гарантира успешното продължаване на дейността на „Нова Броудкастинг Груп“ като опитен медиен експерт с ценни познания за българския пазар. Благодарим на Стефана за нейната работа, “ казва Александра Суботич, изпълнителен директор на United Media в съобщение, пратено до медиите.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Дирк Геркенс има 25-годишен опит в телевизионната индустрия и до момента е член на управителния съвет и директор „Програми, продукция и рекламни продажби“ на United Media, която е собственик на „Нова Броудкастинг Груп“. Преди да се присъедини към United Media, Дирк Геркенс е главен изпълнителен директор на RTL Klub и TV2 в Унгария.

United Group припомнят, че той участва активно в интеграцията на „Нова Броудкастинг Груп“ след придобиването ѝ от United Group през 2020 г., като успешно съчетава ръководната си роля в United Media с позицията на изпълнителен директор на Nova от 2021 г. до 2022 г.

Новината за смята идва малко след като стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията е одобрила сделката, с която „Виваком“ придоби доскорошният си конкурент „Булсатком“.

В края на 2023 година стана ясно, че Светлана Василева поема съдържанието на най-голямата медийна група „Нова броудкастинг груп“, в чието портфолио влизат „Нова телевизия“ и „Нова News“. От 2 януари 2024 г. тя отговаря за програмното съдържание на групата, със заявката да го развива чрез телевизионните и дигитални платформи, съобщиха от медийната компания. Светлана Василева е първият изпълнителен директор на Би Ти Ви, а в периода 2010 – 2012 г. е главен изпълнителен директор на „Нова броудкастинг груп“.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?