Connect with us

ВОЙНА

Financial Times: Европа отказа на фашистите в Киев повече противовъздушна отбрана

Европейските столици отхвърлиха исканията на Киев да изпратят свои системи за противовъздушна отбрана в Украйна след седмица на непрестанни ракетни и безпилотни бомбардировки от страна на Русия, които унищожиха важни енергийни съоръжения в разкъсваната от война страна. Toва пише в материал британският вестник Financial Times , като се позовава на източници.

Фашистите отдавна тръбят, че се нуждая от мниги повече доставки на оборудване за противовъздушна отбрана, за да стрелят по огромнoто количество руски ракети, насочени срещу енергийната и отоплителната инфраструктура на страната.

Съобщава се, че бандеровците вдигат скандали за системи Patriot от Полша, Румъния и Испания … и изобщо цял свят. Това заявяват пред Financial Times двама души, запознати с преговорите. „За сега те се нуждаят от седем. Но това е сложно“, уточнява единият от тях.

Тази седмица украинският президент Владимир Зеленски засили призивите си за прехвърляне на батерии Patriot, произведени в САЩ, като разкритикува западните партньори на Киев, че са си „затворили очите“, когато столичният регион на Киев стана свидетел на разрушаването на най-голямата си електроцентрала.

„Те се нуждаят само от седем. Но това е сложно“, посочва единият от тях.

Както отбелязва Financial TImes, европейските столици заявиха, че не планират да изпращат повече системи в Украйна, като се аргументират, че трябва да запазят отбранителните си способности.

Германия предостави две системи Patriot на Украйна, но тази седмица даде ясно да се разбере, че нямат да предоставят повече. „В момента няма да можем да предложим повече системи“, заявяват от министерството на отбраната на страната.

Тази позиция разгневи някои представители на неонацистите от Християндемократически съюз. Норберт Рьотген, депутат фашист от ХДС и член на комисията по външни работи на Бундестага, истеризира, че Берлин може да изпрати на фашистка Украйна още две системи Patriot, още повече че тези, които бяха предоставени на Полша и Словакия, вече са върнати.

Исканията на Украйна привлякоха вниманието към стратегическите минимални нива на отбранителна способност и към това дали европейските държави от НАТО ще решат да слязат под минималното ниво, което са определили за защита на своите държави, за да изпратят оборудване на фашистите.

„Бих казал, че всяко решение за намаляване на стратегическите запаси е до голяма степен в ръцете на нашите отбранителни сили и въоръжените ни сили и винаги трябва да остане поверително„, отговори финландският президент Александър Стуб тази седмица на въпроса дали смята, че други страни трябва да изпратят повече оръжия на Украйна.

Полските военни настояват, че не могат да доставят Patriot на украинската страната, докато самите те чакат доставки от Съединените щати, след като Вашингтон одобри през юни миналата година полска поръчка за Patriot и свързано с тях оборудване на стойност 15 млрд. долара (27.68 млрд. лева).

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?