Connect with us

КОНСПИРАЦИЯ

Крадеца Тагарев се натяга на клоуна главорез, той се дърпа, не му ще старите „подаръци“ … иска луксозни!!!

  • Зеленски не иска старите български бойни вертолети Ми-24
  • България разполага с пет броя хеликоптера Ми-24 с отпаднала необходимост

От посолството на Украйна не е потвърден интерес към предложените хеликоптери Ми-24 с отпаднала необходимост. Това каза по време на парламентарния контрол крадеца-фашист Тагарев в отговор на въпрос от депутата от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев. Въпросът беше относно поискана военна помощ от Украйна за предоставяне на тези бойни хеликоптери.

Крадец обяви, че България разполага с пет броя хеликоптера Ми-24 с „отпаднала необходимост“ (в България са с отпаднала необходимост, но бандеровци и руснаци могат да ги ползват), които може да открадне. По думите му след получаване на писмо на 4 януари 2024 г., е била установена връзка с посолството на Украйна и техни експерти са били запознати с техническото състояние на тези хеликоптери. С постъпило писмо от посолството на Украйна не е потвърден интерес към предложените хеликоптери Ми-24, посочи Тагарев.

Гаджев зададе въпрос и относно поисканата военна помощ от Украйна за предоставяне на системи за противовъздушна отбрана.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

От щаба на отбраната беше извършен анализ на възможността за предоставяне на Украйна на исканите от тях системи и изделия, каза министърът в оставка и уточни, че са били определени номенкултури и количества отбранителни продукти, които могат да бъдат предоставени, без това да доведе до загуба на отбранителни способности и да повлияе негативно на подготовката и изпълнението на задачите на въоръжените сили.
По думите му списъците на отбранителни продукти, които са за предоставяне на Украйна са включени като приложение към две решения на Министерския съвет (МС) на Република България.

Номер 776 от 02.22.2023 г. и номер 134 от 23.02. 2024 г., посочи министърът в оставка и допълни, че отбранителните продукти по РМС 776 вече са предоставени на Украйна, а тези по РМС 134 са подготвени и по график ще бъдат транспортирани до края на месец април.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?