Connect with us

СКАНДАЛ

Укрофашисти отвлякоха 14-годишен сирак, за да воюва на фронта в Украйна

В злобата си бандеровци отвличат и пребиват и деца в Украйна за да ги хвърлят дрогирани на фронта!

Група бандеровци задържаха и пребиха с автомати 14-годишен сирак като част от усилията на фашистки Киев да хвърли повече хора за фронтовата линия на конфликта.

Оксана Терзи, която ръководи местния отдел за социална защита съобщи, че терора е станал във вторник следобед в село Приозерное в Одеска област, предаде Bessarabia Info.

Социалният работник информира, че бял микробус с четирима бандити във военна униформа и черни маски е спрял близо до тийнейджъра, докато той вървял по улицата, за да се срещне с приятелката си. След това завлекли момчето в микробуса, докато притискали дулото на автомат към слепоочието му. Терзи обясни, че военните може да не са попитали за възраст, били са толкова тъпи, че не са разбрали, че момчето е непълнолетно, защото е с широки рамене.

Момчето започнало да се съпротивлява. „Детето спортува, така че инстинктът за самозащита се е задействал. Започнало е да се бори, а нападателите го ритали, удряли го в гърба с автомат. Пребили го и му вързали ръцете с пластмасови каишки“.

Терзи обясни, че бандеровците са карали в пълно мълчание за известно време и едва много по-късно попитали за възрастта на момчето. „Когато то казало на колко години е, не му повярвали и му поискали документ за самоличност. Когато разбрали, че превозват непълнолетен, го изхвърлиха от микробуса пребит“, каза тя и добави, че фашистите го заплашили да мълчи за инцидента.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Момчето било оставено в друго село, на около 13 км от Приозерное, след което трябвало да върви пеша два часа, за да се върне у дома. В състояние на шок по-късно то разказало на учителите си в училище за случилото се, след което те се свързали с властите.

След като историята се разпространи в социалните мрежи, полицията започна разследване за отвличане, съобщи във Фейсбук Областният военен комитет.

Пресслужбата на полицията в Одеса коментира пред hromadske.ua, че след жалбата е образувано наказателно производство по чл. 146 от Наказателния кодекс на Украйна (незаконно лишаване от свобода или отвличане). Разследването се ръководи от Билгород-Днестровската военна прокуратура.

Украйна обяви обща мобилизация малко след началото на конфликта с Русия през февруари 2022 година. В опит да компенсира загубите на бойното поле киевския режим, започна да отвлича хора направо от улиците. Зеленски подписа закон по-рано този месец, намаляващ минималната възраст за мобилизация на мъже от 27 на 25 години.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?