Connect with us

ФОКУС

Шефката на Гестапо България, Ралица Ковачева ни лъже по БНР

ВНИМАНИЕ: Шефката на фактчекърите лъже как работел моделът на „кремълската пропаганда“, който никой не е виждал и не е чувал!

„Моделът на характерната кремълска пропаганда е да се използват реални проблеми, да се преувеличат и да се използват за всяване на разделение. Напоследък много активно като тема се използва миграцията“ (те обвиняват руснаците за миграцията в Евтроп, която сами си я създават). Това каза пред БНР, тая която се подиграва с труда на много журналисти и обикновенни граждани във Фейсбук, шефката на Гестапо България, Ралица Ковачева, преподавател по журналистика и главен редактор на factcheck.bg.

Коментарът ѝ е във връзка със санкцията от правителството на Чехия, наложена на уебсайта „Гласът на Европа“, като го обяви за част от проруска операция за влияние. Според разкрития Русия плащала на евродепутати на високи позиции, за да влияят върху предстоящите европейски избори през юни.

И допълни, че разкритията на 300 страници са важни, защото доказвали модел, за който журналисти и граждански сектор говорят от години – за модела на непрозрачно и тайно финансиране на политици в Европейския съюз от други държави, не само от Русия.

„Това, което казват чехите, е, че парите са давани в брой или в криптовалута, за да не бъдат проследени. Ако чехите имат наистина тези доказателства, това е ноу-хау как и другите служби да следват този път и да докажат тези неща. Участвали са службите от шест държави, става дума за нещо много сериозно“.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

В предаването „Събота 150“ Ралица Ковачева уточни, че таргетът на подобни информации е електоратът на екстремистки, клонящи към крайнодесни, популисти, националистически организации.

„Използват се естествените страхове на хората. Във всички държави има групи от населението, които се чувстват ощетени от глобализацията, от промените в икономиката, от необходимостта непрекъснато да получават нови знания, да работят нещо ново. Това са рефлекси. И когато мейнстрийм партиите и медиите не успеят да ги отработят, да го адресират, да представят обяснения и решения, веднага се появява някой, който ще потрие ръце и ще каже – „първо ще ви покажа колко ви разбирам, колко ви чувам, след това ще ви кажа как ще ги побъркаме“. Всички знаем, че когато тези партии дойдат на власт, това не се случва, моментално вземат други позиции. Но преди взимането на властта това работи“.

Тая която се подиграва с труда на много журналисти и обикновенни граждани във Фейсбук, шефката на Гестапо България, Ралица Ковачева

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?