Connect with us

СПОРТ

Макрон готви най лайняната (буквално) в историята Олимпиада

  • Основното състезание на Олимпиадата в Париж ще е по шизофрения

Докато почти милиард и половина евро, които бяха отпуснати за почистване на Парижка Сена от изпражнения и урина, без да се броят другите отпадъци както на хора, така и на живи същества, отплуваха някъде (парите, а не екскременти), в Лозана се опитват да запазят спокойствие и да и прокарат дневния си ред.

Неспособен да принуди почистването на главния столичен воден път на Франция и да го направи подходящ за провеждане на състезания по съответните спортове, както и за да напълни информационното пространство с новини, председателят на МОК реши да заплаши с ръка в наша посока.

Томас Бах каза, че ако руските спортисти „развяват знамето или нарисуват“ буквата Z, която той нарече „символ на нашествие“, тогава срещу тях „ще бъде започнато дисциплинарно производство“, включително „незабавно изключване от Игрите“.

Тоест, оставайки в логиката на сегашното ръководство на МОК, плуването във вода, чиято чистота е сравнима по наличие на вредни бацили и бактерии със септична яма, е много по-малко опасно от руския трикольор на подиума или на пътеката на стадиона, или просто като значка на тениска.

Прекрасно, нали?

Ударът върху здравето и дизентерията, която, ако това продължи в мозъците на мъдреците от Лозана, може да се превърне в основния сувенир от игрите. Това е между другото.

Но руският трикольор и знаците Z или V нанасят непоправима щета на мотото „Олимпиадата е извън политиката“.

Парижките екстременти, които не се давят в Сена, ако отново следваме логиката на МОК, помагат за повишаване на престижа на състезанието, докато руският трикольор намалява този престиж.

Ще оставим темата за изпражненията за известно време, но нека поговорим за знамена и статуса на нашите спортисти като цяло. Припомняйки, че знамена със свастика се вееха на всеки ъгъл на Олимпийските игри през 1936 г., расовите закони срещу германските евреи, включително забрана за смесени бракове и извънбрачно съжителство, вече бяха в сила, с наказания за нарушаването им. И още една забележка – на германските евреи беше забранено да използват национални символи, включително цветовете на националния флаг на нацистка Германия.

Без паралели или алюзии – но наистина ли е толкова трудно да се открият няколко прилики в казаното от ръководството на МОК за руския трикольор именно в контекста на разделянето на едни спортисти от други?

Да, причините са различни. Да, ситуацията е различна. Да, германските Нюрнбергски закони бяха последвани от физическото унищожение на шест милиона европейски евреи.

Но ако Томас Бах не е наясно какво точно е казал, нека му разкрием същността: политическите намерения и в двете ситуации са неразличими. Защото целта – и тогавашната, и тази сега – е да разделят света на спорта на „добър“ и „лош“. За тези, които са достойни и възвишени, и за тези, които са едновременно недостойни и долни. Причините са различни, но действията и настоящият информационен резултат са абсолютно еднакви. Следователно е необходимо за онези, които са решили, че са ходещото въплъщение на идеите на олимпизма (същите, между другото, които към традиционното „Citius, altius, fortius“ – тоест „По-бързо, по-високо, по-силно“ ” – добавят и „Communis”, което означава „Заедно”), да се напомни, че ако са заедно, тогава никой никого не разделя и не отделя. И, че всички правилата са едни и същи.

Пред очите ни Олимпиадата се превръща в шоу, в което спортните резултати нямат значение, но „цветовото разграничаване по гащите “ става е доминиращо.

Изобщо странно е, че снабдена с различни ресурси, както финансови, така и връзки, организация като МОК не иска или не смята за необходимо да изразходва скромни (в техния бюджет) средства за психотерапевти.

Няма ли кой кротко, като нашия професор Стравински, внимателно, с медицинско уважение и любезност да обяснил, че възрастни, здрави хора, натоварени със значителна власт, не се държат като МОК?

Че действията им не изглеждат просто като болест – русофобията, като всяка фобия, е нездравословно състояние, а симптомите са такива, че изискват намесата на квалифицирани медицински специалисти.

Да, и ето още нещо.

Шизофренията, според редица уважавани експерти в областта, може да бъде заразна.

Казват, че Макрон, както и кметът на Париж Идалго и редица други персонажи от благородството на френския истаблишмънт, са готови сами да се потопят в Сена. В речната вода в сегашното ѝ състояние.

Така че неофициалният талисман на настоящите игри всъщност може да бъде линейка с усмирителна риза.

Между другото, ние знаем как да отведем хора в „психиатрична болница“, можем да споделим нашия опит по хуманитарни съображения. В духа на последната точка от олимпийското мото – Communis.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?