Connect with us

СЕНЗАЦИЯ

Парад на идиотизма в Европа … ще конфискуват тоалетната хартия и бельото на руснаците

ЕС ще конфискува коли, телефони, тоалетна хартия и сапун от руснаци

Призрака на фашизма надвисва над Европа

На руските граждани е забранено да вземат лични вещи със себе си, когато пътуват до ЕС, съобщи Европейската комисия. Стоки, вариращи от лични автомобили и смартфони до сапун и дори тоалетна хартия, са санкционирани и по тази причина не могат да бъдат внасяни в блока дори временно или по време на туристически пътувания.

Последният набор от отговори на „често задаваните въпроси“ от Европейската комисия, публикуван в петък, специално се фокусира върху руските автомобили. „Няма значение дали използването на превозните средства е частно или търговско“, стига те да попадат в категорията на санкционираните стоки, се казва в съобщението.

Забраната обхваща „превозни средства с руски регистрационен номер“ и „регистрирани в Русия“, се казва в изявлението на комисията, като се добавя, че продължителността на евентуалния престой на автомобил в ЕС „не е от значение“. Уточнението дойде след поредица от инциденти, при които германските митнически власти конфискуваха частни руски автомобили, влизащи в страната.

Тогава Москва обвини Берлин в „кражба“ на руски автомобили и предупреди гражданите си да не влизат с колите си в Германия. Германските власти обясниха действията си, като се позоваха на санкциите, наложени срещу Русия.

В разяснението от петък на Европейската комисия се казва, че не само автомобилите, но и широк спектър от други лични стоки също подлежат на санкции, ако произхождат от Русия. На въпрос дали руските граждани могат временно да внасят лични стоки и превозни средства в ЕС, включително когато пътуват като туристи, Брюксел каза „не“, добавяйки, че всичко, посочено в приложение XXI към регламента на ЕС за санкции срещу Русия, е забранено.

В приложението са изброени повече от 180 категории стоки, които освен лични превозни средства, включват телефони, камери, дамско облекло, различни видове чанти, обувки, сапун, парфюмерия и дори тоалетна хартия.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА