Connect with us

ТЕМА

Лицемерите от БХК отново застанаха на страната на престъпниците и насилниците, а не на страната на закона

Когато и да се забрани и разтури това зловредно НПО – все е късно и все сме закъснели!

Антибългарското НПО – Български Хелзинкски комитет (БХК), в лицето на Красимир Кънев не закъсня да се обади по темата с простреляния и убит престъпник при гонка с полицията в София.

Според БХК полицаят трябвало да бъде с повдигнато обвинение, защото според прочита на БХК имало явно нарушение на закона и не бивало да стреля. Цитира се чл. 87 от ЗМВР. Цитира се обаче превратно, защото т. 3 ясно казва, че при преследване на извършител на тежко престъпление, каквото е грабежът, може да се използва огнестрелно оръжие. БХК отново, за пореден път застават на страната на престъпниците, насилниците, а не на страната на закона.

Дума не казват обаче за жертвите. Помните ли колко бяха гласовити по темите за домашното насилие? А тук в този случай, когато имаме няколко хора ограбени и бити от същия престъпник, когато имаме младо момиче нападнато и удряно с тръба – нито дума! Поредна тежка доза лицемерие и наглост от „борците“ за права от Хелзинският комитет.

Това НПО с неясно и тъмно финансиране, с явна противообществена дейност продължава да трови публичното пространство и да манипулира фактите. Разбира се, т.нар. права на всякакви маргинални групи са негова кауза. А правата на жертвите, на подтисканите, насилваните и мачкани обикновени хорица? Не съм ги чул веднъж да излязат и да защитят някоя от жертвите на циганската битова престъпност. Не мога да си спомня случай, когато да са защитили битите старци по селата от развилнели се цигански групички и банди. Не съм ги чул веднъж да излязат и публично да защитят някоя от жертвите на нападения от мигранти. Имаше десетки такива случаи. БХК не защитават българите, нищо че са се именували български комитет.

Когато и да се забрани и разтури това зловредно НПО – все е късно и все сме закъснели!