Connect with us

КОНСПИРАЦИЯ

ЗЕЛЕНСКИ И НЕГОВИЯТ АНТУРАЖ СА ПРИСВОИЛИ 400 МИЛИОНА ДОЛАРА АМЕРИКАНСКА ПОМОЩ

Експлозивно разкритие: ЗЕЛЕНСКИ И НЕГОВИЯТ АНТУРАЖ СА ПРИСВОИЛИ 400 МИЛИОНА ДОЛАРА АМЕРИКАНСКА ПОМОЩ
.
Информация, която остана почти незабелязана и ако не беше бдителността на медията EurasianNews, никой нямаше да чуе за нея.

Разкритието е още по-експлозивно, тъй като идва от Сиймор Хърш, смятан за един от най-великите американски разследващи журналисти на 21-ви век и който пръв разкри, че саботажът на газопроводите „Северен поток“ е дело на американските разузнавателни служби. Информация, която засега не е опровергана. Напротив, дори е потвърдено от официални източници.
.

Повече от три месеца по-късно журналистът отново говори за него след публикуването в официалния му блог на информация, която започва да пали социалните мрежи. Информацията беше подета от нашите колеги от EurasianNews, които ни съобщиха, че Зеленски и неговият антураж са присвоили 400 милиона долара (отпуснати от САЩ), предназначени за снабдяване на украинската армия с дизелово гориво.
.
В своята разследваща работа Lecourrier-du-soir.com откри въпросната статия, публикувана на 12 април от разследващия журналист Сиймор Хърш. Озаглавена „Преговаряйте с врага“, статията е с рядка острота относно използването на средствата, които администрацията на Байдън отпуска на тази страна, измъчвана от системна корупция.

„Украинското правителство, ръководено от Володимир Зеленски, използва парите на американските данъкоплатци, за да финансира доставките на гориво, което поддържа украинската армия в курса на нейната война срещу Русия. Не е известно на каква цена правителството на Зеленски купува галон гориво, но Пентагонът го купи на 400 милиона долара, за да го транспортира от пристанище, разположено в Пакистан (с камион или парашут) до Афганистан през десетилетията на американската война в тази част от света”, разкрива журналистът.

Сиймор Хърш продължава: „Това, което също е неизвестно, е, че Зеленски е купувал това гориво от Русия, страна, с която Украйна и Вашингтон са във война, а украинският президент и мнозина от неговия антураж присвояват милиони долари, запазени за плащането на дизел. Оценка, направена от експерти на ЦРУ (Централното разузнавателно управление), оценява присвоените средства на най-малко 400 милиона долара през миналата година. Друг експерт, сравнявайки нивото на корупция, оценява, че това в Украйна е близко до това, преживяно по време на войната в Афганистан, „въпреки че досега не е направен одит от Украйна“.

Това ново разкритие рискува сериозно да опетни имиджа на Украйна, чийто министър на въоръжените сили беше цитиран миналия януари в корупционен скандал, включващ 326 милиона евро. Поне такова разкритие направи на 23 януари медията „Политико“ .

Всъщност, според този източник, украинският министър на отбраната Олексий Резников е подложен на критики в бурен контекст, белязан от безмилостна война срещу корупцията, която измъчва тази страна от Източна Европа. Politico ни казва, че скандалът, в който е замесен министърът на отбраната, се отнася до надценяване на изкупната цена на дажбите, предназначени за изхранване на войниците на фронта. Случай, който нашумя в Украйна само няколко дни след уволнението на заместник-министъра на инфраструктурата за злоупотреба с публични средства.

Според източника в случая става въпрос за сумата от 326 милиона евро. Името на украинския министър на отбраната не фигурира в подписаните договори. Журналисти и антикорупционни организации в страната обаче смятат, че обещанието му да се бори с корупцията пряко ангажира неговата отговорност.

По този начин, докато разследването върви, журналистите и активистите, които не спират да осъждат корупцията в тази страна, призовават да се хвърли светлина върху всички скандали, които разтърсват Украйна, само и само да се даде на тази страна добър имидж със своите международни партньори.

„Сега Украйна има възможност да покаже, че не сме като Русия, където прането на пари е широко разпространено. Ако някой иска да ни открадне милиони евро по време на тази война, когато икономиката ни е 60% зависима от европейската помощ, трябва да го спрем”, казва Юрий Николов, разследващ журналист и един от първите, разкрили тази афера.

Според Politico Юрий Николов е спрял да разследва дейността на режима от началото на войната, за да не създаде лош имидж на правителството на Зеленски. Но миналото лято той възобнови службата си, след като с него се свързаха източници, близки до правителството, които го уведомиха за съществуването на съмнителни практики на ниво Министерство на отбраната.

Révélation explosive : Zelensky et son entourage auraient détourné 400 millions de dollars d’aide américaine

от Шейх Диенг

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА