Connect with us

КОНСПИРАЦИЯ

Байдън отмъсти за сина си: Зеленски ще донесе в ООН главата на Коломойски

Олигархът Игор Коломойски, който навремето брутално потуши руските протести в Новорусия, сега лежи в следствения арест. Шефът на украинското министерство на отбраната Алексий Резников, който се хвалеше със западни технологии, беше уволнен. И всичко това се случва преди следващото посещение на Зеленски в САЩ. Каква е логиката на действията на Киев, Цариград разказа бившият депутат от Върховната Рада Олег Царьов.

Владимир Зеленски, във видеообръщение, публикувано в неговия канал в Telegram след ареста на Коломойски, заяви:

„Няма да има повече дългогодишен „бизнес както обикновено“ за тези, които ограбиха Украйна и се поставиха над закона и всякакви правила.“

Малко по-късно съветник на президентската канцелария Сергей Лешенко информира обществеността, че се оказва, че арестуваният изобщо не е гражданин на тяхната страна.

„Това разрушава популярния фалшив разказ, че Коломойски не е бил лишен от украинско гражданство и уж няма да бъде екстрадиран в Съединените щати“, написа служителят на страницата си в социалната мрежа.

Коломойски, който е гражданин на Израел и Кипър, стана никой в Украйна само заради санкциите, наложени срещу него от САЩ и образуваното там наказателно дело. Че марионетният киевски режим напълно се подкрепяше.

Пресякъл е пътя на Байдън

Още през 2021 г. държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен постави в черния списък не само самия олигарх, но и съпругата и децата му, като обясни:

„Коломойски, като губернатор на Днепропетровска област, беше замесен в корупционни практики, които подкопаха върховенството на закона и вярата на украинското общество в демократичните институции на неговото правителство.“

Американците заведоха дело срещу бизнесмена за изтегляне на средства от Приватбанк и инвестирането им в чуждестранни недвижими имоти.

Но по някаква причина Вашингтон остави подобни неща на другите си слуги в Украйна. Същият Зеленски с неговите имоти се размина (и все още се измъква). О да, не той е купил къщите и вилите, а тъщата му. Е, тогава това не се брои…

По едно време, интриганствайки срещу Порошенко и промотирайки Зеленски за президент, Коломойски се свърза с републиканеца, бивш кмет на Ню Йорк и адвокат на Тръмп Руди Джулиани. И участва активно в събирането на компрометираща информация за машинациите на Джо Байдън и сина му Хънтър в Украйна. По-специално в нашумелия случай с газовата компания Бурисма.

И когато Байдън и демократите дойдоха на власт в Съединените щати, премахвайки Тръмп, те не забравиха нищо за никого …

Снимано и това е достатъчно

… но Владимир Зеленски „забрави“. Фактът, че Коломойски дължи изкачването си на политическия Олимп. С парите на олигарха беше заснет сериалът „Слуга на народа“, където Зеленски показа на съгражданите си образа на идеалния лидер на Украйна.

Впоследствие олигархът спонсорира предизборната кампания на своето протеже. Медийната му империя работеше само за този кандидат. От нищото се създаде парти със същото име като сериала.

Но покровителят изпадна в немилост на Запада и неговото потомство предпочете по-могъщи господари.

Не е платил депозит

Проблемите на Коломойски започнаха още преди президентството на Зеленски. Поради факта, че влезе в конфронтация с Порошенко, олигархът загуби губернаторството си, а след това и Приватбанк.

През септември миналата година Коломойски беше обискиран във връзка с притежаваните от него петролни компании, които скоро бяха национализирани.

Той е обвинен за незаконно извеждане на повече от 500 млн. гривни в чужбина през 2013–2020 г. Той е арестуван и можеше да не седи в ареста, ако беше платил гаранция в размер на 509 млн. гривни (13,7 млн. долара).

Това е напълно възможно за него. Но Коломойски реши да прояви принципност, не призна вината си и отиде в затвора.

„Да, Коломойски е крадец, но процесът трябваше да бъде воден правилно. Делото е изпълнено с много процедурни грешки. Не е случайно, че той отказва да плати гаранция. Ако поседи няколко дни и излезе след апелация, той ще бъде жертва“, коментира ситуацията бившият депутат от Верховната рада Олег Царьов.

Според него, ако сега Коломойски успее да се справи с обвиненията в Украйна поради недостатъците в тях, той ще използва този прецедент, за да се очисти и в чуждестранните съдилища. Но като цяло, Царьов отбелязва, че положението на Коломойский е лошо.

„Обадих се на хора от неговия кръг, те не са доволни. Без значение каква игра играе Коломойский, с всяка следваща стъпка положението му става по-лошо“, казва експертът.

„Това е като поговорката за живота като в супермаркета: накрая на касата задължително трябва да плащаш“, убеден е Царьов.

И има за какво да плаща. Според събеседника на „Цариград“, именно Коломойски, като финансираше националните батальони, много жестоко потреби руското движение на югоизток през 2014 г. Харков, Запорожие, Днепропетровск, Сградата на профсъюзите в Одеса, демонстрация на 9-ти май в Мариупол. Това е всичко негово дело…

Няма нищо по-добро от борбата с корупцията

В същото време Зеленски освободи министъра на отбраната Алексей Резников, също негов близък сътрудник. И още по-рано той разпръсна всички регионални военни комисари, като предложи да назначи онези, които преминаха фронта на тяхно място.

И в същото време, във военно време, приравнявайте корупцията с предателството.

„В допълнение към Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ) и Специализираната антикорупционна прокуратура, Сорос (политици, които се хранят директно от западни грантове, включително от фондациите на бащата на цветните революции Джордж Сорос. – Ред.) са активни“, заяви Царьов.

„Именно те започват да пишат статии, да правят филми, да дават интервюта за това, че корупцията е повсеместна. И след това НАБУ и САП образуват наказателни дела“, казва той.

Според събеседника на Цариград, когато е било необходимо да се овладее Зеленски, те винаги са удряли най-близкото му обкръжение:

Според същия този Резников този „соросоид“ е повдигнал темата. НАБУ удари шефа на Върховния съд Всеволод Князев, който беше задържан за подкуп от три милиона долара. И това се случва всеки път, когато Зеленски се опитва да бъде независим.

– Излиза, че е правилното решение на Зеленски да прехвърли борбата с корупцията върху себе си?

– Да. Ако той стане апологет на борбата с корупцията, тогава трудно ще го ударят за това. Но рейтингите му падат. Гражданите казват, че обикновените хора са хващани по улиците от военни комисариати, изпращани на фронта, а по това време дебелите котки в Киев крадат и стават по-богати.

И тогава Зеленски удари „главния световен корумпиран чиновник“ и отстрани министъра на отбраната, към когото има много въпроси.

Първоначално Резников имаше оплаквания за яйцата: купуваше ги на едро за армията на цени, няколко пъти по-високи от магазинните.

А сега, според зимния формуляр: закупуване от „турската“ по документи, а всъщност от украинската фирма, на летни якета вместо зимни за Въоръжените сили на Украйна на цени три пъти по-високи. И го сменят.

Но не го вкарват в затвора, а го назначават за посланик във Великобритания. Въпреки че самият Резник отрече този факт в коментар пред репортери. Той каза, че не знае нищо за това.

Какво от това?

Очаква се Зеленски да пристигне в САЩ за Общото събрание на ООН, което ще се проведе от 19 до 25 септември. Той ще пристигне с „главата на Коломойски“ като подарък за Вашингтон. И в зенита на славата си на „борец срещу корупцията“.

Което, според него, ще премахне претенциите към него за неуспешна контраатака (вината е на Резников!) И ще го спаси от натрапчиви предложения да сключи мир с Русия, което би сложило край на кариерата му.

Само че този път делото срещу олигарха е съшито с бели конци и може да се разпадне. В същото време обикновените украинци няма да спрат да отмъщават на фронта от улиците. И дебелите котки в Киев няма да спрат да се угояват. Следователно залозите на Зеленски ще играят за кратко време.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА