Connect with us

БЪЛГАРИЯ

Готвят България за пълномащабна война

В България ще бъде разположена цяла дивизия

Българо-американско военно учение на полигона „Ново село“

„Искам да кажа: Не трябва да се плашите, няма опасност за България и причината е, че сме членове на НАТО, Русия няма да посмее да нападне член на НАТО“ – това обяви само преди дни някак много смело неадекватния Николай Денков пред журналисти. Сигурно човекът е чул някакви лъжливи гаранции или е прочел лозунгите от срещата на най-високо ниво на Алианса във Вилнюс в средата на юли т.г.

В същото време обаче военното ръководство на Организацията на Северноатлантическия договор даде да се разбере, че нищо не е толкова просто и сигурно, че всъщност се готви за пълномащабна война с Русия и че определено е решила да струпа на Източния си фланг (България) с войски и техника.

И 8 държави от Източна Европа (България) започват струпват войски от Запада на на т.нар. водещи държави (първа бойна линия). Така например в България ще струпват войски от Италия, Румъния – от Франция, Естония – от Великобритания …

Така след срещата във Вилнюс стана ясно и, че НАТО обсъжда три нови регионални нападателни плана – Север, Център и Юг, съответно за Атлантика, Северна Европа и Средиземноморието и Черно море.

За изпълнението на плановете ще се разчита вече на 300 000 военни във висока степен на готовност, което значи най-елитни части- парашутно-десантни, разузнавателни групи, химически, противотанкови части, бронирани подразделения, авиационни звена, морски модули. Те ще бъдат подкрепяни от най-добрите самолети – разузнавателни, ударни, транспортни, кораби с най-съременни ракетни комплекси.

Веднага след началото на войната на Русия в Украйна Алиансът разположи сили за бързо реагиране от 40 000 войници по Източния фланг, като отделно от това 100 самолета и 27 кораба патрулираха ежедневно.

Новите планове означават увеличаване на цялото това присъствие в пъти – във всички области, като жива сила, самолети, кораби.

Изобщо няма да говорим и как само за последните дни се оказа, че няколко държави в Източна Европа се опитват спешно да укрепват отбраната си с американски части. Като се започне с Полша, която прие хиляди войници от САЩ и дори направи постоянна американска база, характерна само за най-близките съюзници като Германия и Италия, като се мине през Чехия, която само за няколко месеца мина от това, че никога няма да приеме постоянни американски части, до това, че спешно го прави с гласуване в законодателните си органи, и се стигне до Румъния, която рязко се въоръжи с американски оръжия от най-съвременна степен – радари, ПВО, РЕБ, обучителни центрове ..

Всъщност страните от източния фланг на НАТО, сред които и България, призоваха за засилване на военното присъствие на САЩ в региона ще в началото на април т.г. Това стана след срещата на външните министри на държавите от т. нар. Букурещка деветка (Б-9) в полския град Лодз. Форматът включва България, Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Литва, Латвия и Естония.

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА