Connect with us

ЗАКОН

ВЪШЛИВА ЗАКОНОДАТЕЛНА СИСТЕМА

Съдът остави тримата заподозряни в ареста против всякаква логика ей така просто за назидание! Това се случва на хората дръзнали да се борят със статуквото – запушват им устата буквално.
Да обобщим случая „Иванчева“ до тук:
Спецпрокуратурата и КОНПИ-рите правят акция по сигнал на бизнесмен, който се съгласява да даде подкуп на Иванчева за разрешение за строеж, което тя няма законово право да издаде/ бизнесмена и Иванчева вероятно са тъпи/.
Въпреки, че са следени през цялото време не са заловени по време на предаване на подкупа, а посредника/който е бивш зам.кмет на район „Младост“/т.е. Иванчева е още по-тъпа да се доверява на бивши служители, вероятно от Герб/ е заловен пред Народния театър и веднага е направил 4 страници самопризнания и в него са открити 14 000 евро от 70 000 евро първа вноска по подкупа.
Иванчева и заместничката й, по версията на прокуратурата хвърлят парите в кашона с документи в багажника , качват се в колата и след малко са спрени от органите и 5 часа държани на улицата за снимки и живи предавания/ министъра на финансите обеща зрелища на електората, а цацаратора се сети, че вече било време да работи, а 6 години спа/.
Спрени са и задържани от полицията с белезници на ръцете, а Канал 3 предава от живо , а Антон Тодоров съобщава сумата от подкупа преди прокуратурата.
Органите не позволяват на Иванчева да повика адвокат, запушват й устата, когато тя вика, че иска адвокат пред медиите и след повече от 5 часа на улицата и броене на 56 000 евро върху вестник на земята я прибират.
Оказва се, че даващият подкупа бизнесмен е съсобственик с офшорна фирма във „Ваклин…“ нещо си/източник Бивол/.
Защитата на една от страните твърди, че парите са върнати на бизнесмена, а се появиха публикации, че той ги е взел на кредит.
Тази сутрин в подкрепа на твърденията на прокуратурата, че Иванчева спъвала работата на инвеститори услужливо се появяват двама такива в сутрешните блокове, за да се жалват, че Иванчева им бави преписките.
Иванчева и другите двама задържани са сложени в стъклена клетка на гледането на мярката за неотклонение.Тази клетка се използва, за да не могат задържаните да говорят пред медиите и на хората в залата.
Иванчева заявява преди съдебното заседание, че иска да говори пред медиите, но съдът/съдия-бивш прокурор, адмириращ действията на Пламен Георгиев/ не позволява.
Мярката за неотклонение „задържане под стража“ се прилага за задържани, което не са с чисто съдебно минало, има опастност да извършат друго престъпление или да избягат или се укрият.
Сега като имате представа, че Иванчева е искала да прави пресконференция на следващия ден преди ареста си за новия закон за строителство в София, който допуска застрояване на някои зелени площи се сетете дали тя ще бяга и крие.
Не стига всичко това, ами дясната длан и носа на Иванчева „светели“ /Клуб Z/.Излиза, че тя е държала парите само в дясната си длан, или просто се е ръкувала с някой.
Съдът остави тримата заподозряни в ареста против всякаква логика .
Надяваме се, че Иванчева няма да има „инциденти“ в ареста, които застрашават живота и здравето й.