Connect with us

АНАЛИЗИ

Първо бяха конете, после лъвовете, сега родители с децата си напускат Родината, за да живеят

„Кой й е виновен на тая, че е родила инвалид. Тая е комунистка. Иска да получава пари без да работи“, са само част от коментарите на уродите, които просперират в „системата“, докато Бойко „реве“ „няма ли малко човечност“.

Вчера преди обяд българката, която „разрева“ премиера, напусна Родината си през Летище Варна, за да живее детето й.

Красимира се бори 13 години за собственото си дете и за всички деца с увреждания в България. Тя заяви, че войната продължава от Холандия, но реално изгуби битката с ГЕРБ-реалността.

Преди да отговорим на премиерското хленчене „няма ли малко човечност“, припомняме: първо бяха ромите, които се гавреха публично и безнаказано убиваха конете. После изпратихме зад граница лъвовете, признавайки, че не може да оцелеят при нас. Хиляди деца се образоват и отказват да се върнат в България заради „системата“. Сега са наред най-безпомощните – родителите с децата с увреждания.

Има нещо дълбоко греховно и трагично кармично в тази злокобна поредица, лишаваща ни от отколешните ни символите като нация и от бъдеще чрез децата ни.

В отговор на премиерското питане „няма ли малко човечност“, ще припомним, че зам.-председател на НС от ГЕРБ отказа да пусне в сградата на Парламента представители на хора с увреждания заради надписа на фланелките „Системата ни убива“.

Същата „система“, който позволява да съществуват уроди, които коментират публично: „Кой е виновен на тая, че е родила инвалид“ и „Това дете не го харесвам. Майка му е комунистка. Иска да живее без да се труди“ и много други нечовешки тези.

Вчера същият прехвърли цялата отговорност за скандала на шефа на охраната на сградата. Но, междувременно, макар и невинен, се извини.

Днес в ГЕРБ-държавата, нищо не е променено нито за хората, нито за децата с увреждания. Утре – със сигурност ситуацията ще е същата.

Изводът е само един: Докато премиерът се прави на вселенски помирител и ревностен лобист за Западните Балкани, а от телевизиите ни заливат с новини за проспериращ и благоденстващ български народ, председателстващата ЕС България произвежда здравни емигранти.

А, впрочем – дъщерята на Красимира – Пасионария, не е родена с увреждания. Тя е инвалидизирана след заболяване от вирусен минингит. Самата Красимира емигрира, защото отказва да плаща заплатите на държавната администрация.

Коментарът е излишен!