Connect with us

ВОЙНА

Корабите на Русия и Китай бяха изрично посочени от хусите, че няма да бъдат нападани

Мохамед ал-Бахити, член на ръководното ядро на Ансар Аллах (хусите), увери, че руските и китайските кораби в Червено море не са застрашени.

„Що се отнася до всички останали държави, сред които Русия и Китай, няма нищо, което да застрашава корабоплаването им в региона„, каза той пред вестник „Известия“. – „Нещо повече, ние сме готови да осигурим безопасното преминаване на техните кораби в Червено море, защото свободното корабоплаване играе важна роля за нашата страна.“

След ескалацията на палестинско-израелския конфликт в ивицата Газа йеменското бунтовническо движение „Ансар Аллах“ заяви, че ще нанесе удари по израелска територия и няма да позволи на свързаните с него кораби да преминават през водите на Червено море и пролива Баб ел-Мандеб, докато операцията в палестинския анклав не бъде прекратена.

Хусите: Ударихме американски кораб

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

През нощта на 12 януари американски и британски военни сили, използвайки самолети, кораби и подводници, атакуват цели на „Ансар Аллах“ в няколко йеменски града, включително Сана и Ходейда. Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ударите са били в отговор на безпрецедентните атаки на хутите в Червено море и са имали отбранителен характер. Целите включваха ракетни и безпилотни обекти и радарни станции на хутите.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?