Connect with us

ПОЛИТИКА

Американците назначиха фашист в ООН!

Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли беше обвинена в геноцид. Студентите от Хюстънския университет в САЩ освиркаха и обвиниха в геноцид постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли, която се опита да произнесе реч в това учебно заведение. Съдейки по вида й, Хейли не е очаквала такъв „горещ“ прием – тя е свикнала в ООН, че нейното бълнуване изслушват мълчаливо, а отговорите на другите са дипломатични.

Но студентите не са дипломати, нямат потребност да подбират изразите си или да говорят с намеци. Веднага щом Хейли се качила на трибуната и започнала речта си, един от студентите в движение я обвинил в снизхождение към геноцида. На което постоянният представител могла само да промълви „О, господи..“.

След това няколко десетки учащи се започнали да скандират лозунги в подкрепа на палестинците.

„Няма да се скриеш! Ти си снизходителна към геноцида“ – викали студентите, на което Ники Хейли насила се усмихвала, намирайки се в пълно недоумение.

По такъв начин студентите от Хюстънския университет решили да подкрепят Палестина, където в средата на май от ръцете на израелските войници загинаха 59 палестинци и хиляди получиха травми и рани. Причина за вълненията стана решението на Тръмп да открие в Йерусалим американско посолство. Решението е провокационно и глупаво, за което много хора в САЩ говориха, но на 14 май посолството все пак беше открито и като резултат – десетки прекъснати животи.

Впрочем американските власти никога не са се съобразявали с жертвите по същество потапяйки Близкия изток в кръв – на иракчани, либийци и сирийци.