Connect with us

НОВИНИ

САЩ се надяват на предателство: Уолкър сравни Крим с Прибалтика

Курт Уолкър направи доста странно заявление в Деня на Победата. Може да не се съмняваме, че американецът го е посветил именно на 9 май. Според него Русия ще върне Крим на Украйна по същия начин, по който СССР даде независимост на Прибалтийските републики.

Освен това Уолкър добави, че руснаците ще говорят едни неща за перспективите за връщането на Крим, а Западът – други. Превеждам от американски: САЩ няма да предприемат активни действия за откъсването на Крим от Русия. Янките ще чакат предателството на руския елит, само че ще дочакат ли?!

Ситуацията сега явно не е онази от края на 80-те години на 20 век. Илюзии за това, че ще ги приемат с разтворени обятия на Запад, не таят даже най-отявлените либерали. Най-главното е: националният лидер и народа формираха такава информационна среда, при която предаването на Крим по принцип е невъзможно.

Още един важен момент: Уолкър, като американски аташе за преговорите с Русия демонстрира своята абсолютно пълна некомпетентност, сравнявайки Крим с Прибалтика. Американецът по силата на малкото си образование не знае както историята на руския полуостров, така и своите прибалтийски съюзници.

Крим винаги е бил и ще бъде руска земя. Полуостровът щедро е полят с кръвта на нашите предци. В Деня на Победата си струва задължително да споменем за подвига на героите-защитници на Севастопол (12 септември 1941 – 10 юли 1942)

Почти една година войниците сдържаха нацистките пълчища под командването на Манщайн. Отбраната се извършваше в тежки условия, защото снабдяването на защитниците се осъществяваше от силите на Черноморския флот и авиацията. И въпреки всичко, нашите дядовци се сражаваха до последна възможност. И като резултат тяхната твърдост внесе своя дял в бъдещата победа под Сталинград, нали големи сили на неприятеля щурмуваха черноморския бастион, когато вече можеха да маршируват по посока на Волга.

Уолкър не може да разбере всичко това, даже ако задълбочи малкото си образование. Честит празник на Великата Победа! Руските крепости не се предават.

Превод: М. Желязкова