Connect with us

КОНСПИРАЦИЯ

New York Times вече не крие. ЦРУ е подготвяло Украйна за война срещу Русия

Наскоро американското издание „New York Times“ (NYT) публикува взривоопасно и много закъсняло пълно признание, че американското разузнаване не само е участвало във вземането на решения за Украйна по време на войната, но и е създало и финансирало високотехнологични центрове за командване и контрол, и е правело това много преди началото на руската инвазия от 24 февруари преди две години.

Сред най-големите разкрития е, че програмата е създадена преди десетилетие и обхваща трима различни американски президенти. The Times пише в статия, че програмата на ЦРУ за модернизиране на украинските разузнавателни служби е „трансформирала“ бившата съветска държава и нейните възможности в „най-важните разузнавателни партньори на Вашингтон срещу Кремъл днес“.

Това включва тайно обучение и оборудване на украински разузнавачи, започнало непосредствено след преврата на Майдана през 2014 г., както и изграждане на мрежа от 12 тайни бази по руската граница – процес, започнал преди осем години. Тези разузнавателни бази, от които могат да се проследяват комуникациите на руските командири и да се наблюдават руските шпионски сателити, се използват за започване и проследяване на трансгранични атаки с дронове и ракети на руска територия.

Това означава, че с разкриването на дългогодишната „строго пазена тайна“ светът току-що е направил голяма крачка към Третата световна война, тъй като това означава, че ЦРУ до голяма степен е отговорно за ефективността на неотдавнашните нападения, които включваха директни удари с дронове по ключови петролни рафинерии и енергийна инфраструктура на Русия.

Основният източник на разкритията на NYT – разкрития, които може да не са изненада за онези, които никога не са били склонни толкова лесно да погълнат „официалния“ наратив за събитията – е посочен като висш командир на разузнаването на име генерал Сергей Дворецки.

Ясно е, че сега Киев и Вашингтон искат светът да знае за дълбоките разузнавателни връзки, които се опитваха да прикрият през последното десетилетие. Може би това е своеобразно предупреждение към Москва в момент, когато украинските сили са в отстъпление: САЩ се сражават с украинците рамо до рамо. И все пак разкритията, съдържащи се в статията на NYT , потвърждават и това, в което президентът Путин през цялото време обвиняваше точно Вашингтон.

Разузнавателната мрежа на САЩ в Украйна (която също е равносилна на разузнавателната мрежа на НАТО) в действителност е по-обширна, отколкото са предполагали почти всички предишни медийни спекулации. Украйна отдавна е огромен „хъб за събиране на разузнавателна информация“ за Вашингтон и неговите партньори, пише NYT:

В повече от 200 интервюта настоящи и бивши служители в Украйна, САЩ и Европа описват партньорство, което почти се е разпаднало поради взаимно недоверие, преди да се разшири и да превърне Украйна в център за събиране на разузнавателна информация, който прихваща повече руски комуникации, отколкото станцията на ЦРУ в Киев, Украйна, може да я обработи първоначално.

Сега тези разузнавателни мрежи са по-важни от всякога, тъй като Русия е в настъпление, а Украйна е по-зависима от саботажите и ракетните удари с голям обсег, за които са необходими шпиони далеч зад вражеските линии. И те са все по-застрашени: Ако републиканците в Конгреса прекратят военното финансиране за Киев, ЦРУ може да се наложи да намали разходите си.

В началото на статията се отбелязва, че Путин неведнъж е обвинявал САЩ и НАТО, че са разширили военната и разузнавателната си инфраструктура в Украйна. Точно това не само е ставало през последното десетилетие, както сега се признава, но и е било представяно от Кремъл като основна причина за руската инвазия от 24 февруари 2022 г. В навечерието на нахлуването Путин и неговите служители бяха категорични, че НАТО милитаризира Украйна. Изглежда, че сега NYT напълно признава, че наистина това е било така.

В статията само косвено се споменава този критичен период, който постави Украйна и Русия на трагичния път на сблъсъка.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Парите и модерните технологии, предоставени от ЦРУ, позволяват на украинците да провеждат операции по подслушване, които далеч надхвърлят възможностите им. През цялото това време ЦРУ обучава елитни командоси в европейски градове в рамките на програма, наречена „Операция Златна рибка“. В материала на NYT има и малко “ гордост“ за това, че украинците вече са в състояние да хакнат руските военни мрежи

Сред най-интересните и любопитни моменти в статията на NYT е описанието на разширяването на програмата на ЦРУ при управлението на Тръмп. Според статията истинският обхват може дори да е бил скрит от Тръмп. Казано ни е, че руските ястреби в неговата администрация тихо са вършили „мръсната работа“

След това изданието подчертава:

„Но каквото и да каза и направи Тръмп, администрацията му често вървеше в другата посока. Това е така, защото Тръмп постави ястреби на ключови позиции, включително Майк Помпео като директор на ЦРУ и Джон Болтън като съветник по националната сигурност.“

„Те посетиха Киев, за да подчертаят пълната си подкрепа за тайното партньорство, което се разшири и включи по-специализирани програми за обучение и изграждане на допълнителни тайни бази.“

Като се има предвид опитът да се постави Тръмп в негативна светлина (трябваше да бъде „заобиколен на пръсти“…), ще бъде интересно да видим как той и кампанията му ще реагират на тази информация. Но по-съществена ще бъде реакцията на Путин и Кремъл през следващите дни.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?