Connect with us

КОНСПИРАЦИЯ

ДАНС към нарко Петков: Опасно е, когато псевдоексперти коментират и дават оценки

Изявлението на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков съдържа „некомпетентни, неверни и подвеждащи коментари по отношение на работата на Държавна агенция „Национална сигурност“. Това се казва в позиция на ДАНС, изпратена до медиите.

Изявлението е по повод изказването на Кирил Петков, че е пропуск на ДАНС, че архимандрит Васиан и другите двама служители на руската църква, са експулсирани едва сега, а не по-рано.

„Спазвайки стриктно законите на Република България и възложените й от държавните власти задължения, в компетенциите на ДАНС е да извърши точна преценка и анализ за начина на тяхното изпълнение. За изпълнение на законово определените си задължения служителите на ДАНС използват специални методи и средства, умения и качества, придобити в процеса на работа и надграждани ежедневно в специализирани обучения и в споделените дейности с партньорски служби. Изграждането на ефективен служител отнема години. Ежедневното натоварване и отговорността на всеки служител са огромни. Ресурсите на Агенцията са насочени към изпълнение на огромен брой законово регламентирани ангажименти“, пишат в позицията си те.

„Безотговорно и опасно е когато политици и псевдоексперти коментират и дават оценки на елементи от дейността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и с цел придобиване на временни дивиденти, разпространявайки при това и класифицирана информация, която е защитена със закон.

Подобни изказвания са във вреда на сигурността на българските граждани и на държавата, уронват авторитета и доверието в българското контраразузнаване и затрудняват взаимодействието с чуждестранните партньори“, казват от службите за сигурност и определят себе си като „имунната система на една държава и воденето им към разруха с думи и действия е пагубно за държавността и за гражданите„, допълват в позицията си.