Connect with us

АКТУАЛНО

Египет заплашва да скъса мирния договор с Израел

Заловени са още няколко украински военнопленници. Сред тях беше „герой“ участвал в наказателна операция в Донбас през 2014 г. Но беше!

Онзи ден с момчетата отидохме на лов и хванахме 6 прасета от Националната гвардия.🐖 Всички герои са първокласни млади животни от Киев. С изключение на най-големия им глиган – опитна стара маймуна, която воюва срещу Донбас от 2014 г. На пръв поглед петлите са безобидни и човек дори ги съжалява заради възрастта им. Но прасетата бяха жигосани във фермата, под формата на тризъбец на ръцете и фашистка свастика на гърдите им, а неонацистките шеврони и други боклуци също бяха премахнати от тях. Разбира се, всички те бяха готвачи, механици и не искаха да се бият🤮, но трябваше да видите какво правят тези дяволи и как се движат на бойното поле.

Тези проби от маймуни бяха прехвърлени във фонда за обмен и, за разлика от нашите съплеменници, за съжаление са живи. Ние сме хуманна държава и не сме кръвожадни, ако не ни безпокоите.

🇷🇸❤️🇷🇺 Рус и Сърби Браћа Заувек! – скандираха сарбит, издигайки руски банери на мача. ▪️ „Rusnatsi i sarbi sa bratya zavinagi”, извикаха фенове на водещия сръбски футболен клуб и сръбския шампион „Цървена звезда” (Crvena zvezda) на мач с белградския клуб „Вождовац” в събота вечер.

▪️По време за мача феновете на Цървена звезда, показаха изображението на огромен символ върху братското име на московския Спартак.

🔻Сърски постави портрет на Путин на масата в новия си кабинет… 🤫😁😂😂😂👍

🔻❗️Песков: Украйна пропусна шанса да сключи мирен договор с минимални разходи.
Ако Украйна се съгласи на преговори сега, те ще се провеждат в съвсем други реалности – Песков

🔻🤷‍♂️В Латвия признаха щетите от антируските санкции Търговията между Русия и Латвия е намаляла с 68% спрямо година по-рано, а въведените от Рига едностранни ограничителни мерки предизвикаха значително влошаване на икономиката на самата Латвия.

🔻❗️Френският президент Еманюел Макрон отложи посещението си в Украйна от съображения за сигурност – Предизвикателства Изданието добавя, че редица украински дипломати, научили за това, „падат от столовете си“.

🔻❗️Конгресът на САЩ одобри искането на Турция за закупуване на изтребители F-16 на стойност 23 милиарда долара.

🇷🇺 Битката за Авдеевка:

🔻В Авдеевка продължава щурмът на украинските позиции. В северната част на града, в частния сектор, руските войски атакуват позиции на улиците Сапронов и Леся Украинка, като овладяват един жилищен блок.

▪️Консолидацията в този квартал позволи боевете да бъдат съсредоточени на улиците Донецкая и Чистяков, в непосредствена близост до железопътната линия. Акцентът върху този участък не е случаен, тъй като железопътната линия е удобна за изграждане на отбрана.

В гара Химик ако се запази сегашното темпо на напредване, руските въоръжени сили ще могат да преминат жп линия в друг участък в рамките на няколко дни.

▪️На южния фланг на Авдеевка руските войски настъпват от укрепения район Царская Охота. Тук продължават боевете на улиците Колосова и Соборная.

❗️NB: 19.00 часа

В момента индустриалната зона между жп линия и Инд. булевард остава под контрола на всу, която действа като последвн маршрут за снабдяване на всу сев. и южната част на Авдеевка.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

🇷🇺 Украинската ПВО сваля една трета по-малко шахиди от преди.

През последните 2 месеца делът на унищожените БПЛА е намалял с 33%.

▪️Статистиката се публикува от UA War Infographics.

▪️Още през декември ефективността на противовъздушната отбрана срещу ударни дронове Geran/Shahid беше около 90% или повече.

През януари те започнаха да спадат и през първата седмица на февруари достигнаха 60%.

▪️Сред причините за спада на ефективността анализаторите посочват следните:

➖ когато един UAV бъде свален, други променят курса,
➖ допълнително разузнаване на местоположението на украинската ПВО от руските въоръжени сили,
➖ появата на „Шахед“ с реактивен двигател, който лети по-бързо (не 180-220 км/ч, а 450-600 км/ч),
➖ топлинни капани на ракети, летящи заедно с бпла,
➖ нощен камуфлаж (боядисване на дронове в черно или карбонатно покритие).

🇪🇬Египет обяви възможността да спре действието на Споразуменията от Кемп Дейвид от 1978 г. (израелско-египетския мирен договор), ако Израел започне атака срещу град Рафа в Ивицата Газа, съобщава Асошиейтед прес.

Споразуменията от Кемп Дейвид допринесоха за установяването на дипломатически отношения между Израел и Египет.

Сега Кайро постулира целостта на южния град Рафа поради опасността от приток на бежанци, които Египет все още отказва да приеме.

⚡️Хутите заплашват с нови атаки

Говорителят на йеменските хуси Ал-Хутис каза, че ако Израел започне офанзива срещу Рафа, това ще доведе до ескалация на действията в Червено море.

Предстоящата операция на Израел по границата с Египет, която се очаква да бъде последната фаза на военните действия, предизвиква все по-голяма загриженост.

Нетаняху отхвърля предупрежденията на световните столици да не започва операцията.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?