Connect with us

АКТУАЛНО

Кръвожадната бабичка Урсула освен че тотално изтрещя дори не е чела правото на ЕС

⛔️ Кръвожадната бабичка Урсула освен че тотално изтрещя дори не е чела правото на ЕС ( lex communitaire) за да ръси подобни бисери.

🔻Европейският съюз възнамерява да направи армията и военната индустрия на Украйна част от собствения си военен капацитет, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на заседание на Европейския парламент.

„Гледайки към бъдещето, трябва да мислим за украинската армия като част от нашите военни способности, трябва да мислим за украинската индустрия като част от собствената ни военна индустрия“, каза тя.

✅🔔 Иракският парламент обмисля отказ от долара в търговията с петрол

Миналата седмица иракската парламентарна комисия за финансов контрол направи неочаквано за всички изявление: в светлината на засиления контрол и натиска от страна на Съединените щати те предложиха да се откаже от долара при плащанията за петрол.

❗️Изявлението на парламентаристите изненада не само американските куратори, но и останалия свят. Нека ви напомня, че преди двадесет години американската инвазия в Ирак се случи именно поради опита на Саддам Хюсеин да откаже долари.

Всичко завърши с пълното унищожаване на държавата и тоталното разграбване на нейните ресурси.

Бойните действия в страната все още продължават, като в тях активно участват както Ирак, така и американците.

Днес Ирак притежава почти 8% от световните петролни запаси, общият обем на производството и износа годишно е около $80 млрд.

Основните купувачи на петролни продукти са Китай, Индия и, разбира се, САЩ.


⚡️Швеция планира да обяви прекратяване на разследването на експлозиите на Северен поток; очевидно не е било възможно да се идентифицират заподозрените – медии

⚡️Испанското правителство публикува предварителен списък с близо 140 000 фермери, които ще получат до 269 милиона евро спешна помощ, съобщиха от министерството на земеделието на кралството.

🔻Федералната генерална прокуратура продължава разследването на експлозиите в „Северен поток“, казаха от ведомството на RBC.

„Нашето разследване продължава. Към момента не се предоставя допълнителна информация, отбелязват те.

⚡️Апелативният съд във Вашингтон постанови, че бившият президент на САЩ Тръмп няма имунитет в случай на намеса в изборите – медии

⛔️Европейската комисия предлага емисиите на парникови газове в ЕС да бъдат намалени с 90% до 2040 г.

🇧🇬N.B: Самоубийството на ЕС продължава, но скоро ще бъдат изметени.

❗️Байдън ще каже на Шолц на срещата, че той лично е решен да продължи да предоставя помощ на Украйна, независимо от позицията на Конгреса – Белия дом

⚡️Вашингтон няма да може да продължи военната помощ на Киев, освен ако Конгресът на САЩ не приеме законопроект за допълнителни разходи за това, каза Белият дом.

⚡️Зеленски подписа указ за създаване на безпилотни системи като отделен род войски във въоръжените сили на Украйна

❗️Катар получи отговор от палестинското движение Хамас на предложението на посредниците, договорено в Париж, което беше одобрено от Израел, за временно примирие в ивицата Газа и освобождаване на палестински затворници в замяна на постепенно освобождаване на израелски заложници, каза Катарският министър-председател и външен министър Мохамед бин Абдерахман Ал Тани.

„Получихме отговор от Хамас относно рамковото споразумение за примирието, той включва коментари и като цяло е положителен“, каза Ал Тани, цитиран от Ал Джазира. „Реакцията на Хамас вдъхва оптимизъм, но сега няма да навлизаме в подробности поради чувствителността на ситуацията“, каза премиерът.

🇺🇸🇷🇺 От началото на февруари се възобнови етапът на активна бойна подготовка на сборните формирования на Алианса и в страните от НАТО.

Вчера започна учението Dynamic Front в Германия, Румъния, Полша и Турция.

По време на това учение артилерийски групи, преди всичко 56-то артилерийско командване на американската армия, както и други членове на НАТО, ще отработят сценария за бойното си използване в пълноценна война.

Съдейки по изявленията на представители на командването на въоръжените сили на САЩ в Европа, стрелбите ще бъдат извършени на полигони, а след това развръщане в зоната на бойните действия, която според класиците е Русия и Беларус.

❗️Основният фокус на наблюдението на това учение трябва да бъде върху артилерийската тактика.

Като се има предвид дългата продължителност на сво и ролята на контрабатарейната война, акцентът вероятно ще бъде поставен върху изучаването на опита от конфликта в Украйна.

🔻 Освен че ще се похарчат едни пари, други ползи няма да има, защо ще се спра подробно в сводката.

Минфина и Министъра на Икономиката на Германия , официално заявиха:

“ Германия вече не е конкурентноспособна“

🔻 От години е ясно че това ще стане, защото целта на англосаксонците е да счупят Германия за да успеят да подчинят ЕС.

Но, немците излязоха достатъчно тъпи да не проумеят този простичък геополитически факт.

Невероятна дълбочина на мисълта и прозрение на Министъра на Финансите на Германия.

Той откри че:

„..Ние ставаме по-бедни..“

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

◾️Палестинското движение Хамас съобщи, че е изпратило на представители на Египет и Катар „положителен отговор“ относно условията на рамковото споразумение за примирие с Израел.

◾️Министерството на отбраната на Сирия заяви, че израелските въоръжени сили са атакували цели в град Хомс и околностите му. Съобщава се за четирима убити, включително двама цивилни.

◾️Камарата на представителите на САЩ отхвърли законопроект за предоставяне на 17,6 милиарда долара помощ на Израел, без да се отделят средства за Украйна.

◾️Централното командване на САЩ съобщи, че хусите са изстреляли шест противокорабни балистични ракети по гръцкия кораб за насипни товари MV Star Nasia и британския товарен кораб MV Morning Tide. И двата кораба не са получили значителни повреждания.

❗️Някой някога от възраждане, бсп, вмро, атака, герб, пп, дпс и т.н и т.д..каза ли ви колко струва Зелената сделка?

Някой от урапатриоти и пишман атлантици изобщо обясни ли че мас обедняването на хора и държави е планирано?

Всички говорят за някакви 10-15$ милиарда, да сме се предоговорили да отложим затварянето на централите и т.н и т.д

🔻Защото или не разбират или са купени. Няма трети вариант.

А който и да е от двата варианта не ни устройва и не стават да са във властта.

🇧🇬 Или да ни плащат по милион евро на семейство или в канала зелената сделка.

🇧🇬 Или 3 трилиона евро да дадат на България.

Не защото съм грандоман а просто толкова струва. И аз в ЕП това ще поискам.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?