Connect with us

ЗАКОН

Нахъсена следователка се точи за главен прокурор

Опасна близка до Борислав Сарафов следователка става главен прокурор

Опасно близка до Борислав Сарафов следователка се готви да става главен прокурор през октомври, докладва запознат с драмите източник от държавното обвинение.

До момента петимната за прокурор №1 Ивелина Христова е зам.-директор на Националната следствена служба (НСлС), а наскоро стана и биг бос на следствието с изрична заповед на началника Борислав Боби Сарафов.

От 19 юни и.д. главният прокурор възложи на своята приближена Ивелина Христова временно да ръководи следствената служба, съобщиха официално от прокуратурата. Целта е именно да получи нужния трамплин, който през октомври да й помогне да стане шеф на държавното обвинение.

Христова ще заема поста, докато Борислав Сарафов е административен ръководител на прокуратурата, като се очаква да остане на поста до октомври, когато ВСС трябва да избере титуляр за поста обвинител №1.

Ивелина Христова е в съдебната система от 26 години. Завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Започва професионалната си кариера като следовател в Столичната следствена служба. От април 2006 до 22 юни 2015 г. е прокурор в Софийската районна прокуратура, а след това е следовател в НСлС. В началото на 2018 г. е назначена за заместник-директор на НСлС.

Източникът подчерта, че новата шефка на НСлС и кандидатка за прокурор №1 е изключително близка до Борислав Сарафов.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА