Connect with us

ТЕМА

Приближава ли Световен потоп?

Митове за всемирния потоп съществуват в различни култури по целия свят.

Учените допускат масово изригване на подводни вулкани

Най-голямата зона с „черни пушачи“ бе открита в Тихия океан

„Черните пушачи“ – така се наричат геотермалните извори, работещи на дъното на океаните. От тези обекти под формата на многометрови тръби в океаните навлиза невероятно гореща вода под налягане от стотици атмосфери, заедно с разнообразни химически вещества.

„По правило „пушачите“ са разположени по осите на средните океански хребети. Но попаднахме на „месторождение“ от нови на неочаквано място. Обширното поле, беше осеяно с геотермални извори“, пишат американските изследователи, ръководени от Джил Макдермот от университета в Лихай. Полето е образувано на площ от повече от 5 000 квадратни метра в северната част на източнотихоокеанското издигане – близо до перуанския бряг на Южна Америка.

В полето има повече от 20 „черни пушачи“ с височина около 10 метра. От тях изригва гореща вода, която идва от някои резервоари, разположени под океанското дъно на дълбочина около 2 километра.

Възможно е, между другото, в тези горещи резервоари, нагрявани от магмата, тя да се издига от вътрешния океан, който се намира много дълбоко под земята на стотици километри от повърхността.
Съществуването на океан, скрит в недрата, някога е било косвено посочено от данните от сеизмично проучване и директно от включения във водата минерален кристал от рингууд, открит вътре в диаманта.

Не е изключено някога подземните води да са станали източника на всемирния потоп – точно като библейския. Първо се издига от дълбините, излива се през „черните пушачи“, а след това се връща обратно през тези канали, който бяха открити в Марианската падина. Водата все още се оттича там с кубични километри.
Университетът в Лихай се опасява, че дейността на „черните пушачи“ предшества предстоящото масово изригване на подводни вулкани. Възможно е изтичането от недрата също да показва, че планетата се подготвя за новия всемирен потоп и поредното издигане на „долния“ океан към „горния“. И двата глобални катаклизма не предвещават нищо добро за човечеството.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА