Connect with us

ТЕХНОЛОГИИ

TikTok изтри 500 000 видеоклипа свързани с палестино-израелския конфликт

Китайската социална мрежа TikTok премахна 500 хиляди видеоклипа и спря 8 хиляди предавания на живо, свързани с палестинско-израелския конфликт, като част от борбата с дезинформацията. BNN Network съобщи това на 16 октомври с позоваване на изявлението на платформата.

Тази мярка е временна и предотвратява подбуждането към омраза, посочва порталът.

В допълнение към видеото бяха блокирани и редица хаштагове и цели акаунти, насърчаващи насилието. Социалната мрежа обяви и набирането на модератори с познания по арабски и иврит за преглед на съдържание, свързано със събитията от кризата в Близкия изток.

Отбелязва се, че TikTok активно си сътрудничи с организации за проверка на факти, акредитирани от Международната мрежа за проверка на факти (IFCN). Съдържанието, което е в процес на проверка, не се показва в емисията „За вас“. Ако съдържанието на видеоклипа е съмнително, видеоклипът се маркира като непотвърден, за да предупреди потребителите.

В резултат на отразяването на палестинско-израелския конфликт големите медии също бяха изправени пред порой от критики. Така централата на британската телевизионна компания BBC в Лондон беше залята с червена боя, обвинявайки ги в съучастие в „развиване на съгласие за окупационния геноцид на палестинците“. А преди това корпорацията беше критикувана, че отказва да нарече членовете на палестинското освободително движение Хамас терористи.