Connect with us

СПОРТ

Григор Димитров стартира с лесна трисетова победа на US Open

Българският тенисист Григор Димитров се класира без особени трудности за втория кръг на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Поставеният под номер 15 състезател се наложи с 6:1, 7:6(3), 6:3 над участващия с „уайлд кард“ Сам Рифис след 2.07 часа игра в Ню Йорк.

В следващия етап хасковлията ще срещне победителя от двубоя между Алексей Попирин и Раду Албот.

Успехът на българина беше очакван, с оглед на факта, че представителят на домакините участва за първи път на подобен ранг надпревари. Досегашната му кариера е преминала в ITF веригата и се намира на 542 място в световната ранглиста.

Григор Димитров започна много убедително срещата, като още в началото на първия сет започна с пробив, а след това продължи да доминира за 6:1.

Във втория сет обаче двамата си размениха по един пробив за 2:2, за да стигнат до тайбрек. В него Григор Димитров заложи на сервиса си, за да спечели частта след 7:6 (3).

И третият сет започна по най-добрия начин за Григор Димитров с ранен пробив за 2:0. Българинът продължи с убедителна си игра за 4:1 и затвори частта при 6:3.

Българинът направи 14 аса и завърши с 90% спечелени точки на първо подаване. Той реализира 42 уинъра срещу 28 непредизвикани грешки.

Българският тенисист се цели в ново добро представяне на US Open, след като през 2019 година достигна до полуфиналите на надпреварата.