Connect with us

СКАНДАЛ

Пияницата Кошлуков прати „сигнал“ срещу Минеков до евроинституциите и САЩ

Генералният ИД директор на БНТ, прословутия пияница и бивш пандизчия Кошлуков изпрати сигнал до международни организации и институции след забележките на министъра на културата Велислав Минеков към обществената медия.

В писмото действията на служебния министър се определят като политически и правителствен натиск, който има „смразяващ ефект“ за свободата на изразяване му, редакционната му независимост.

Медията му не нарушавала европейските правозащитни стандарти.

В сигнала е отбелязано, че в серия от публични изявления, включително и официална кореспонденция с БНТ и СЕМ, министър Минеков тиражира множество неверни твърдения, иска обяснения за редакционната политика, обвини БНТ в нарушение на закона и поиска оставката на генералния директор включително на политически митинг, организиран пред палата на БНТ.

Чакала на Борисов Кошлуков изпрати сигнал до Европейския парламент и Европейската комисия, както и до европейски правозащитни институции и организации, Съвета на Европа, ОССE, както и до дипломатическите представителства на страните от ЕС и на САЩ в София.