Connect with us

СКАНДАЛ

Кражбите му нямат край! Още два язовира глътнали милиони за чекмеджето на Бойко Борисов

Още два язовира бяха осветлени като ями, в които са потънали милиони левове, преди да стигнат до прословутото чекмедже на Бойко Борисов.
Тази събота и неделя посетихме още два язовира. Станаха вече 3 от общо 10-те, които са напълно довършени. Те изглеждат по същия начин – без вода, празен. Другите два язовира са Злати Войвода 3 и Злати Войвода 4. Проверката, която направихме е, че на 31 декември тези три язовира са предадени от Държавната фирма „Монтажи“ към ДКК.
Още и до ден днешен те не са предадени към Държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовири“. Те още не са влезли в ескплоатация и по закон в тях не може да има вода и по никакъв начин не може да се използват нито за поливане, нито за другите цели.
Това е безстопанственост, коментира министърът на икономиката Кирил Петков на брифинг.
„За „Пазар дере“ са дадени 2 млн. 350 хил. лева. За “ Злати войвода 3″ 1 млн. 913 хил. лева. За „Злати войвода 4″ са дадени 547 хил. лева.“, обясни той.
„Още днес ще питам ДКК защо не са предали язовирите на Държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовири“. Защо цените на кв.м бетон са със 100 лева отгоре. Още днес ще задам на Агенцията за държавна и финансова инспекция да ги провери“, каза още той.
Общо 400 язовира са предадени за ремонт, като държавата е отделила 631 млн. лв. за целта – 500 млн. лв. са дадени от бюджета, а 130 млн. лв. от Българската банка за развитие. Междувременно прокуратурата съобщи, че се е самосезирала след съобщението на министъра през уикенда и е изискала от него всички документи.