Connect with us

ПОЛИТИКА

The Daily Telegraph: Евроскептиците заподозряха, че британските власти тайно планират да останат в ЕС

Британските евроскептици заподозряха, че правителството на страната тайно планира да остане в Европейския съюз, съобщава The Daily Telegraph. Опасенията възникват, след като се изясни, че правителството на Великобритания е отделило 829 хил. лири за провеждането на изборите за Европарламент, които трябва да се състоят след Брекзит.

Британските евроскептици заподозряха, че правителството на страната тайно планира да остане в Евросъюза, съобщава The Daily Telegraph. Подобни опасения възникват във връзка с появата на информацията, че правителството на Великобритания е решило да задели стотици хиляди лири за провеждането на изборите за Европарламент.

Изданието отбелязва, че избирателната комисия е получила 829 хил. за „дейност, свързана с изборите за европейски парламент през 2019 г.“ В самата комисия поясниха, че парите са отделени „в качеството на предпазни мерки, за да имаме средства, необходими за изпълнението на своите функции в рамките на изборите за Европейски парламент“. При това в комисията нарекоха възможността такива избори да се проведат „наистина малко вероятна“.

Британският вестник напомня, че изборите за Европарламент ще се състоят между 23 и 26 май 2019 г., а още от 29 март, както се очаква, Великобритания да напусне ЕС.

Избирателната комисия на Великобритания не за първи път е подозирана в пристрастност по въпроса за излизането на страната от ЕС. Така, активистите от движението в подкрепа на Брекзит са недоволни, че по отношение на кампанията им се провеждат няколко разследвания по обвинение за сговор. При това нито едно съответно разследване не е започвано по отношение на кампанията против излизането от ЕС.

The Daily Telegraph изясни, че от 10-те членове на комисията, четирима са се изказали срещу Брекзит след провеждането на референдума.

„Пълно безумие е да се отделят средства, за да се изхарчат за избори, на които, според думите на Тереза Мей, ние няма да се борим, ако не работите над това Великобритания да остане в ЕС, тоест против британския народ“, цитиран е от The Daily Telegraph бившият лидер на Консервативната партия Иън Дънкан Смит.