Connect with us

LIFE

Как да спасим подутия ламинат, без да похарчим и стотинка? Лесен трик спасява от ремонт

Ламинираните паркети днес се срещат в почти всеки дом. Това не е изненадващо, защото можете да намерите както скъпи, така и по-евтини разновидности, да избирате от изобилие от цветове и те изглеждат наистина добре. Но понякога по тях се появяват неравности или подутини, най-често причинени от влага. Какво може да се направи, за да изчезнат подутините по ламината ?

Ето защо НИКОГА не трябва да чистите с прахосмукачка, когато въздухът навън е мръсен: Как се появяват неравности по ламината?

Най-често тези, които избират ламиниран паркет като настилка, се сблъскват с този неприятен проблем. Някои от тях (особено по-евтините модели) не са водоустойчиви и не понасят разливане на течности или влага. Водата причинява неравности по повърхността на ламината, а на места дори горният слой може да се отлепи по ръбовете. Основните виновници са:

<<<теч от съдомиялна машина или пералня,
локви вода, които стоят дълго време върху дъските,
вода, разлята от купички на животни,
постоянно съхранение на гумени или зимни ботуши на едно>>>

и също място.

вода върху ламината

Разбира се, за да се предотврати набъбването на дъските, е необходимо спешно да се почисти мястото, където се е разляла водата. Понякога обаче може да се случи просто да не забележим навреме разлятата течност на пода. Възниква въпросът как да запазим пода и да се отървем от неравностите?

Как да спасим повредените дъски ламинат? Прост железен трик:

Етап 1

Подсушете добре повърхността на дъските, върху които е разлята течността. Понякога по-качествените панели възвръщат първоначалната си форма след пълно изсушаване.

Стъпка 2

Вземете памучна кърпа или плат. Внимание! Трябва да е от естествена материя, за да не се разтопи от високата температура на ютията.

Стъпка 3

Настройте ютията на средна мощност (без опция за пара). Поставете тъканта върху неравната зона, вземете ютията и просто изгладете неравността. Внимавайте да не изгорите дъските! Докато гладите, от време на време поглеждайте какво се случва под тъканта.

Стъпка 4

След няколко минути дъските трябва да възвърнат първоначалната си форма.

Коледничето ще цъфти като лудо, ако направите с него това през ноември: Как да поддържаме ламинираните плоскости?

Използвайте препарат за почистване на паркет, за да отстраните прах или мръсотия. Електростатичната кърпа също ще свърши работа, тъй като космите и козината на домашни любимци лесно залепва към нея.

Не почиствайте ламината „на мокро“. По-добре е да го избършете с навлажнена кърпа или просто мокра кърпичка. Накрая избършете мократа повърхност със суха кърпа.

Е, какво ще кажете за тази идея? Определено ще ви спести пари и главоболия покрай ремонта в къщи!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ