Connect with us

КУЛТУРА

Бойко, защо трябваше да умре човек, за да спреш аферите на „Джи Пи Груп“? Нали „биволите“ ти казаха още преди месец… (ако сам не си знаел)

Вчера, след невижданите бомбастики около убийството на Виктория Маринова, Бойко взе и важно икономическо решение – извади скандалната „Джи Пи Груп“ от всякакви държавни търгове и такива с пари на ЕС.

Въпросът обаче е, защо вчера?

Защо трябваше да убият човек, да изригне огромен скандал, да се съсипе авторитетът на България по света, и едва тогава – Бойко благоволи да вземе мерки!

Защо така, Бойко. Да не би „Джи Пи Груп“, всъщност да си ти, и те да плащат острови, къщи в Барселона, офшорни сметки?

Скандалът с тази фирма не започва с Виктория. Още преди 1 месец бяха незаконно арестувани двама журналисти, именно заради разследването и. Т.е. дори Бойко „да не е знаел“ преди това, то тогава е „научил“. Защо не спря още тогава милионите към тях?

И щеше ли да ги спре изобщо, ако не бе станало убийството на Виктория, което потресе цялата държава, и което за да се спаси правителството, го приписаха на луд циганин-наркоман.

Покрай „Джи Пи Груп“ изплува и името на Валентин Златев – вероятно най-близкия олигарх на Бойко Борисов. Като се отчете, че тази фирма е с поръчки за какво ли не – от магистрали, до плочките на „Граф Игнатиев“, то очевидно това е едно от кранчетата, през които Бойко източва държавата.

Сега ще правят друго „кранче“, жалко само за Виктория…